• ÖneriGündem
  • Doğum parası,süt parası, muhtarlıktan çeyrek altın.

ozlembf ben PTT de çalışıyorum bilgi vereyim .özelde çalışanların maaşını kurum vermiyor SGK yatırıyor.o yüzden doğum parası adı altında rapor parası olarak toplu şekilde alıyorlar.bazen aylık olarak yatırıyor SGK bazende toplu şekilde.onum haricinde doğum yardım ödemesi var ilk çocukta 300 ,ikinci çocukta 400 TL olarak.onu çalışan ve çalışmayan annelerde alıyor.onun haricinde bir de 180 TL emzirme yardım ödeneği var.ocak itibariyle 202 TL olduğu soyleniyor

ds06 bunlar doğum yaptıktan sonra mı alınıyor? Ve nereye başvuruluyor acaba?

• ds06 bunu yanıtladı.

Esraorhan

Esraorhan evet dogumdan sonra alınıyor.kaymakamlik veya sosyal yardımlaşmaya başvuru yapacaksınız kendi kimliğiniz ve bebeğin kimligiyle

ozlembf merhaba ben SGK çalışıyorum 37 ci hafta çalışamaz raporu alınca 7 bin TL alabiliyor muyum doğum sonrası sgk başvurunca

ds06 emzirme yardım ödeneği nasıl oluyo canım nerde nasıl alabiliyoruz bilgi verirmisin😊

• ds06 bunu yanıtladı.

Cansinsen_ o da aynı şekilde sosyal yardımlaşmaya başvuru ile alınıyor ama onun içeriğini bilemiyorum yani çalışıp çalışmama şartı gerekiyor mu.odemesi PTT den yapılıyor onu biliyorum ama herkes mi alıyor onu bilemiyorum açıkçası.170 danışma hattı var orayı arayıp detaylı öğrenebilirsiniz

Mom72626 yıllarcaaaaaa muhtarlık ta çalışmış biri olarak şöyle söyleyeyim ki böyle bir şey kesinlikle yok.
          Altın vermişlerse de torpille sadaka gibi vermişlerdir ya da muhtarın gönlü zengindir belli bir kişi limiti koymuştur altın hediye etmek istemiştir cebinden. Belirli insanlara tabi. Yoksa devletin bu konuda yazılı hiçbir açıklaması yok.....

Ozgecix 32 de calismaz raporu aliyorsunuz 8 haftalik bir rapor olmasi lazim. Rapor onaylari raporlarin bittigi gun onaylaniyor. 8. Haftanin sonunda onaylayacak kurumunuz oncesinde onay veremez

Melisbol ya ben anlamadim simdi 7000 tl alabiliyor çalısan anne asgeri ücretten fazla maaşı varsa dahamı fazla alıyor birde ptt den ne parası alabiliyorz

Kbr_71 evet canm asgari ucretten fazlaysa maasin brutunde fazladir dolayisiyla daha fazla almis olursun. Onaylanan raporlarini e devletten takip edebiliyorsun rapor ucreti adi altinda. O ucrette rapor onayini kurumunuz verdikten bir hafta sonra falan ptt ye yatiyor. Sut parasi vs bende bilmiyorum henuz :)

16 gün sonra
              bir yıl sonra