betul_yldzz bacım benim de 34+4’te kontrole gittiğimde makattı 😞 haftaya cuma tekrar gideceğim. benim bebiş ara ara makata duruyordu zaten. ama 31 haftayken baş aşağı dönmüştü, geri dönmüş sıpa. secde, emekleme gibi hareketler önerdi ebem. doktor da hem dönebilir hem dönmeyebilir yani şimdiden bir şey söylemek zor, bekle bakalım dedi. doktor hareket önermedi 🤷🏻♀️ yani yap ya da yapma hiçbir şey demedi. gün içinde aslında sürekli hareketliyim zaten, eğil kalk çok yapıyorum. daha bugün fırını temizledim mesela eğilerek. o yüzden ekstra hareket yapmama gerek var mı emin değilim çok zorlamak da istemiyorum ne olur ne olmaz diye. yürüyüş de yapıyorum zaten. bebek büyüdükçe hareket alanı azalıyo haliyle, su da azaldıkça dönmeleri zor oluyo.
yine de suraya bi umut hikayesi yazayım. yengem seneler önce kuzenimi doğururken ona da aynı şekilde makat geliş demişler. sezaryene gireceği esnada doktor son kez kontrol edelim demiş ve çocuk dönmüş djdjfkkc sezaryeni iptal edip yengemi eve gönderdiler ve normal doğurdu 😂 hayırlısı olsun artık gerçekten.