handemii maşallah, sağlıkla alın kucağınıza 🌸
-biraz uzun olacak-
ben de kasım ayında evleneli 4 sene olacak ama düğünümüzü temmuzda yapmıştık, oradan hesaplayınca da 3 senelik evliyim. evliliğimizin ilk yıllarında zaten kesinlikle çocuk düşünmüyorduk, biraz beraber vakit geçirmek istiyorduk. benim için bu süre 2-3 sene gibi bir şeydi. evlendiğimizde ben 24, eşim 29 yaşındaydı. zaten kendimi o yaşta anne olmaya da hazır hissetmiyordum, bir de üzerine doğu görevimizi yapıyorduk ailelerden 1500 km uzakta. yanımızda kimse de olmayınca o süre için çocuk planı tamamen raftaydı bizde. doğudaki 3. senemiz, evliliğimizin de böyle 1.5 senesi falan biterken eşim artık denesek mi demeye başladı. bu sene zaten artık doğuda son senemiz olacak, burada hamileliğini güzelce geçirirsin, tayin olduğumuzda da annenlerin yanında güzelce doğumunu yaparsın, hem önünde neredeyse bir senelik bir gebelik sürecin olacak, bunu da değerlendirmeye kat süreyi düşünürken dedi. bana da mantıklı geldi açıkçası ilk etapta ama yine de içimde allah biliyo çok büyük bir istek yoktu. neyse biz denemeye başladık ama olmuyordu çünkü hep “olursa olur” kafasındaydık. hiç uzun uzun uğraşlar vermiyorduk bunun için. yumurtlama dönemime denk bile gelmiyordu bazen zaten nasıl hamile kalayım :)) velhasıl haziran 2024’te başlayan bu süreçte bizim haziran 2025’te tayinimiz çıktı. başka şehre taşınmaydı, orayı doyasıya gezme, eğlenme, içme derken bize artık bu kadar eğlenmenin yettiğini fark ettik. yaklaşık 7-8 ayımızı da o şehirde güzelce geçirdikten sonra artık dedim tamam hazırım. yaşım da 28’e geliyordu. olur ya artık dedim. hazırlıkları ciddiye almaya başladım. nasıl hamile kalabilirim falan. ocak ayında yumurtlama dönemime iki kez denk geldi. acaba olur mu dedim ama adetimden iki gün önce test yaptım, negatif çıktı. neyse bu ay olmamış ama bundan sonra şu işi ciddiye alalım artık dedim eşime. karar vermiştik, ciddiye alacaktık. alacaktık diyorum çünkü biz plan yaparken kaderin de planları varmış :)) ben ocak ayında hamile kalmışım… adetim gecikti. aklıma bile gelmedi aslında (hani testim negatif çıkmıştı ya). adetim iki gün gecikti, bende duygusallıklar başladı (hiç öyle de bir insan değilimdir), aklıma gene aynı soru geldi. gittim nöbetçi eczaneden test aldım ve test bu sefer pozitifti. bizim hikayemiz de böyle oldu işte. aslında geri planında çok uzun bir süreç var gibi gözükse de yok. korunmadığımız dönemlerin neredeyse hepsinde dediğim gibi “olursa olur, olmazsa da tamamen istediğimiz dönemde bakarız çaresine” kafasındaydık. ben bu süreçte tabii ki doktora gittim bu arada. rahmime vs baktırdım ne olur ne olmaz diye. bir sıkıntı görülmeyince rahatlamıştık zaten.
şimdi 34 haftalık olduk bile. artık doğumu bekliyoruz. zaman çok hızlı geçiyo 😊😊