selinurfa Kızlar ben şuan 16 haftadayım ve sigara kullanıyorum . Bu konuda da övünmüyorum takibi de. Sigara içerken herkes bana fazla tepki veriyorlar bebek sakat olacak nasıl içersin diye. Bu konu da haklılar bir şey diyemiyorum ama ne yaparsam yapayım sigarayı bırakamıyorum keşke bırakabilsem . Vicdan azabı yaşıyorum çünkü iyi anne olmadığımı düşünüyorum. Sigarayı bırakanlar nasıl bıraktı bu konuda ne yapabilirim fikir verir misiniz. Sigara irade gerektiriyor ve bende o irade yok
babielif selinurfa direkt bıraktım bebeğim olduğunu duyunca kaç tane içiyorsun günde ve kaçıncı haftadasın
Baklavaseverim selinurfa Aslında irade senin elinde canım bırakmak zor ama azaltarak dene yerine sakız çiğne su iç çok riski var seni anlıyorum ama bırakabilirsin sadece bir daha asla içemeyeceğim diye düşünme doğumdan sonra içebilirim vs diye kodla kafana insan bir daha asla içemeyeceğim diyince daha çok bağlanıyor bırakman lazım haftan da ilerlemiş minicik bir bebek içeri de dumana maruz kalıyor bunları düşün her yaktığında mesela bir kaç defa çek söndür birden değil de azaltarak deneyebilirsin olduğun ortamda ki insanlar da bir zahmet yanında içmesin zaten
annisnergis selinurfa ben hamile olduğumdan emin olduğum 2-3 gün içinde bıraktım vicdanım el vermedi şuan 18 haftalığım içmiyorum ama illa sigara içtim çocuğum hasta olcak diye düşünmeyin tabiki keşke bıraksanız ama içipte sağlıklı çocuk doğuran çok insan var hepsi Allahın takdiri sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
allyslife selinurfa inşaallah canım, sakız çiğne, dikkatini dağıt mutlaka sadece dua ile olmaz, biraz çabalamak gerek🥺
iremaydemirr Selam, bende aynı durumdayım yaklaşık 3 ay önce normal sigarayı bırakıp İqos’a başlamıştım. Terea içiyorum makineye takıp 2 nefes alıp atıyorum maalesef gebeliğimi yeni öğrendim şuanlık henüz daha bu kadar azaltabildim
minikprensesimece selinurfa hamileyken tek tük içtim kendime kızdım ama o irade bende de yoktu bebeğim kucağıma geldi emzirmeye başladım şimdi cips yemek bile istemiyorum ona geçmesin zarar olmasın diye hiç hiç hiç zorlanmadım hemde içinde minicik bir can var sana muhtaç ne olacağını bilemezsin içerde çok zor biliyorum ama ona zarar gelse en cok sen ağlarsın inan ki
mervecbnnn Bende plansız gebelik ti fosur fosur içerim normalde hala bırakamadım burda çok fazla linçleniyor söyleyince içmeyen anlayamaz herkesin iradesi çok farklı
melismersin selinurfa ben sürekli yedim. Sigaradan koptuğumu hissedene kadar artık canımın çekmediğini düşündüğüm ve bildiğim andada yemem kesildi. Yani bu senin elinde canım. Çevremde herkes sigara içiyordu kaçıyordum hep yanlarından. Bebeğim doğdu 2 ay oldu hala ağzıma sürmedim artık bende kokusundan tiksinmeye başladım. Hatta doğumdan sonra demiştim ki başlarım herhalde o kadar çok canım çekiyordu ki başlamadım. Arada bir hala şeytan dürtüyor yalan değil çok zor bırakmak ama bir kere yakarsam bir daha bırakamam ve bebeğimi sigara kokarak sevmek istemiyorum. Sigara içip bebeğime yaklaşmaya çalışanı bile tersliyorum. Annem babam kardeşim dahi olsa.
Bsra74 selinurfa şuan 8 haftalık hamileyim ilk öğrendiğimde nasıl yapıcam diyip durdum çünkü bir gün içmesem acayip sinirli olurdum ve günde 1 paket net içerdim o kadar dua ettim ki bırakmak için birden bire tiksinme geldi hamdolsun yani irade şart birde şöyle düşün o bebek senin kanın ile besleniyor neden zehir alsın inşallah biran önce bırakırsın canın 😊
tavukben selinurfa içinizdeki bir avuç bile olmayan bebeğe içtiğiniz sigaranın tüm dumanı olduğu gibi gidiyor çocuk doğduğunda aynı odada sigara içer misiniz yada sigara içip bebeğinizi öper misiniz bilmiyorum ama benim için bunlardan daha kötü bişey gözünüzle görmediğiniz için bebek yokmuş gibi sigara içiyorsunuz hem de birlikte
Baloglus selinurfa Bence o irade bende yok diye bişey yok. Hiç kimse kolay bırakamıyor sigarayı bağımlılık zor. En azından sayıyı düşürün , hergün içmemeye çalışın. Günde 7 demişsiniz bence çok fazla bir sayı. Bu arada 20 yıldır sigara kullanıyorum bende o yoksunluk ne demek çok iyi biliyorum. İnşallah başarabilirsiniz.
Star5823 selinurfa yaktığın hiçbir sigarayı dibine kadar içmemekle başla kendine tam olarak söz ver. hem yarım içmiş olursun. 7 tane içiyorsan 4e kadar düşürmüş gibi olursun. Zamanla o 7 tane yarımı da düşürürsün bi bakmışsın doğum gelmiş sonrası emzirme dönemi nasıl bi etkisi var bilmiyorum ama yine de hamilelik kadar risk olmaz herhalde inşallah 🙏
Csctr selinurfa ben 4.haftamda yeni öğrendiğim zamanlar karnımı tuttum dedim ki bu son sigaram söz veriyorum sana kendi keyfim için seni zehirlemeyeceğim dedim sonra ağzıma sürmedim.Evet çok zor inan çok zorlanıyorum günde 1 paket bitiriyordum ama o can bize emanet ona söz ver içmeyeceğine inan aman 1 taneden birşey olmaz deme inşallah bırakırsın