Gamze-06 Ben de çift rahimliyim ama tek girisliyim. Geçen sene plesanta previa nedeni ile 17 haftada kayıp yaşadım. Ama benim gebeliğin başından beri kanamam vardı. Bu kanama ilerledikçe daha da artti. 15. Haftada rahim ağzı 25 mm diye kanama varken Dr vajinal serklaj attı ama kanama devam etti ve sancı ile kayıp oldu. Sonra bunun üzerine İstanbul Zeynep Kamil Hastanesi’ne gittim.(Ozeldeki dr abdominal önermişti) Bunu görüşmek için gittim Zeynep Kamil’e. Çünkü orada vajinal,abdominal serklaj yapan Dr lar ve perinatiloji bölümü iyi diye gittim. Düşük sonrası Dr muayene etti. Prob ve elle. Rahim ağzı kisaligin yok. Hatta gayet iyi dedi. Kanama varken serklaj atılmaz dedi. Gereksiz yere sana serklaj atmış dedi. Zaten bu bebek kanamaya bağlı olarak ve plesanta da aşağıda olduğu için 14. Haftada düşük yoluna girmiş dedi. Ben dedi serklaji uygun görmüyorum. Ama perinatiloji bölümümüz erken haftada önlem amaçlı atmak isterse atar dedi. Histeroskopi olmam gerektiğini söyledi. Ben de oldum. Düşük sonrası kalınlık kalmıştı rahimde. Sonra gebelik sonra karar verilecek dedi Dr. Ben de tüp bebek ile gebe kaldım. Şu an 7 haftaligim ve orada kontrole gidiyorum. İlerleyen haftalarda perinatiloji bölümü ile görüşeceğim. Bakalım ne diyecekler.
Ozeldeki dr dinlesem felakete sürüklemisti beni. Bir de özel dr a yönlendirdi. Histeroskopisiz rahimde kalınlık kalmış bir rahme abdominal olsaydım kelimenin tam anlamı ile ayvayı yemiştim. Bu konuda Dr Çok önemli.