slnmltm ozlemozdemir09 daha bel haftalık gebeydim ağız içi yara ve diş ağrısıyla gittim doktora. Bir gargara, bir antibiyotik ve Parol verdi. O gargara olmasaydı ben ölmüştüm ağrıdan herhalde. Çok değil 12. haftada yine bir ağrı tuttu. Kanal tedavisi yaptırdım tutmadı mecburen çekildi. Tam bitti rahatladım derken bir başka diş ağrımaya başladı onunda kanal tedavisi tutmadı yine çektirdim. Üçünde de antibiyotik gargara Parol kullandım. Allah düşmanıma vermesin hele gebeyken öyle bir ağrıyı. Siz de çok geçmiş olsun. Enfeksiyon kullanacağınız antibiyotikten daha çok zarar verir bebeğinize. Mutlaka bir diş hekimine görünün
Sedahsnerdl Benim hamileliğimde de 20 ilk dişim ağrımıştı bi arkadaş hafif kaynar suyun içine sumak ve tuz karıştırıp getirmişti o da rahatlatıyordu deneyin derim ve tuzlu su gargara yapın
sibelipek3101 ozlemozdemir09 1 ay daha bekleyeceksin 16,haftadan sonra serbest diye biliyorum canım 2,trimestirde yaptırabilirsin yapacaklarını bol bol kalsiyum içeren şeyler tüket benim doğumdan sonra da çok kırılan oldu kaç tane öyle cektirdim
ozlemozdemir09 2bebisannesyim ayın başinda özel doktora gidiyorum kadin doguma ona soracağım Yaptır derse yaptiracagim
nurbanucil ozlemozdemir09 gidip yaptırabilirsiniz, bende diş ağrısı yaşadığımı doktorumla paylaştığımda ihmal etmemem gerektiğini herhangi bir enfeksiyon varsa bebeği etkileyebileceğini söylemişti çok şükür sıkıntısız bir şekilde halloldu
pskshk rahsan49 çok şaşırdım ben 2.trimestere denk gelecek şekilde kaç tane dişimi yaptırdım çünkü hamilelikte içi boşaldı resmen dişlerimin. Birçok drdan da 2.trimesterde yapılabileceğini duydum. Diş hekimimde aynı şekilde yönlendirdi. Size neden yapmadıklarını anlayamadım
delalinannesi ozlemozdemir09 canım çekenler bilir… riskli bir durumun yoksa kadın doğum doktorun onay verecek zaten sana diş tedavisi için hiç korkma endişelenme çünkü yaşadığın acı veya enfeksiyon bebeğe düşündüğünden daha çok stres yaratıyor.. iki hafta yaşadım en sonunda kullandım antibiyotik ve ağrı kesici ( kesinlikle doktor reçetesiyle ama ) yeniden doğdum. Kanal tedavisine de devam ediyorum.. ilaç kullanmamak için anestezisiz bile açtırdım dişimi ama bana mısın demedi antibiyotiksiz iyileşmedi asla o yüzden önce kadın doğum uzmanından onam kağıdı alacaksın diş tedavisi için sonra diş hekimine gideceksin Allah sana şifa versin ❤️
minelaydin 36 haftalık hamileyim geçen hafta yoğun diş ağrısı yaşadım ne yapsam fayda etmedi antibiyotik kullandım geçmedi karanfil yağı kekik suyu tuzlu su limon suyu bir çok şey denedim maksimum 10 dk hafifledi. Doktoruma sordum enfeksiyon fazlaysa antibiyotik etki etmediyse enfeksiyon bebeğe geçebilir dedi tam teşekküllü doğum bölümü de olan özel bir hastanede diş hekimine git dedi, doğum yapacağım hastanede diş hekimine gittim film vs çekmeden ağrıyan dişimi buldu adrenalinsiz uyuştucu ile hafif uyuşturdu kanal tedavi başladı. Diş tam uyuşmadığı için tam bitiremedi ama iltihabı baya temizledi iki gün sonra devam edelim dedi. Ben çok rahatladım. Allah kimseye yaşatmasın düşmanıma vermesin çok berbat bir ağrıydı sıkıntı ve stresten doğuracağım sandım.
gamzeliiigmz 2.trimesterde diş tedavileri yapılıyor her hangi bir riskiniz yoksa kadın doğum doktoru onayı olacak o şekilde benimde senin haftalarda dolgulu dişim 3gece uyutmadi sonra doktoruma söyledim onay kağıdı verdi gittim diş fakültesinde çektirdim sana da çok geçmiş olsun diş ağrısı çok kötü hele hamileyken hiç çekilmez bı ağrı Allah’ım şifa versin
ezmira_koc @ozlemozdemir09 gecmıs olsun canm bn diş teknısyenım . Doktorun onay verirse tedavın devam edılebılır. Ikıncı seanslarda zaten röntgene gerek yok. Çoğu zaman anesteziyede gerek kalmıyor
ozlemozdemir09 ezmira_koc çok tesekkur ederim bi tsnem ben şöyle bir şey keşfettim Dişim ağriyinca direk fırçalama yapıyorum, o zaman geçiyor
seydaozkya ozlemozdemir09 agzina karanfil at ağrıyan dişinin üzerinde bir süre sabit tut arada em bazen de çiğne bn oyle yapıyordum iyi geliyordu
burcinn01 ozlemozdemir09 o dişin üzerine karanfil koymak bende cok ise yaradı geçici 4 5 gun sonra yine ağrıyor ama o an kesiyor bakalim doguma kadar boyle idare ederim inşallah benimde 12 . Haftada basladi suan 20+2
busbus222_ ozlemozdemir09 çok geçmiş olsun canım bende 27 haftalık hamileyim nerden baksan 2 aydır diş ağrısıyla savaşıyorum özellikle de geceleri dediğiniz gibi ne yaptısaym geçmedi ve sonunda doktora gittim antibiyotik verdi dozu düşük 500 mg üç gün falan kullandım sanırım etki etti iltihaba şu anlık iyiyim çok şükür Rabbim şifa versin size de
ozlemozdemir09 busbus222_ allah razı olsun canim benim Salı günü kadin doguma randevu aldım Bakalim ne dicek ondan yazılı kagit alcam dis hekimine gidip yaptirayim diye
busbus222_ ozlemozdemir09 sizden de inşallah alırsın benim doktorum ilaca onay verdi diş doktoruda yaptırmak için o riski göze alamam olmaz dedi
vrlnbht ozlemozdemir09 parol içebilirsin ateşini alır ağız içi yaralara iyi gelir ağrsını hafifletir bence antibiyotik kullanmalısın en azından ağrısı geçsin doktoruna danışmalısın geçmiş olsun benim de ağzım yara diş etlerim kanıyo ağrıyo dişlerim çürük çektiremedim kırıldı bi de üstüne hamileyken keşke diş tedavimi bitirseydim hanile olmadan önce pişmanım
busraegsy anonimmom_ ay bende öyleyim bugün 6. Günüm ,azalmaya başladı ama bende yatağa yattım mı başlıyor ,dik durman gerek,arkana yastık koy iki tame ,yatış pozisyonunda kan akışı hızlandığı için ,ağrı artıyor
ilknur_tayfur ozlemozdemir09 merhaba doktorunuza danışıp izin kağıdı alıp çekim işlemi yapabilirsiniz ben geçen gün 20 lik dişimi çektirdim 🥺