ozlemozdemir09 12 haftalık hamileyim yârim kalan disim vardi hamile kalinca yapilmadi Şu anda ağrı çekiyorum ne yapabilirim
anonimmom_ ozlemozdemir09 dişlerini güzelce fırçalayıp tuzlu suyla gargara yapabilirsin karanfil yağıyla gargara yapmakta ağrıyı uyuşturuyor
rahsan49 ozlemozdemir09 ayy hiç sormayın bende 22 haftalık diş ağrısından oluyorum mecbur doktor bana antibiyotik verdi üç gündür içmiyorum ağzımın içi hep yara olmuş diş etlerim beraber ama hayka ağrısı var tuzlu du ağzımda bir saat takın gargra yapıyorum sonra ağrısı diniyor bir bardak ışık suya yarım Çar kaşığı tuz ekle iyice tuz erisin sonra ağzına çalkala hemen tukurme agzında baya kalsin anca öyle başka ne yapsan boş
arzucagil ozlemozdemir09 çok geçmiş olsun bende ikinci trimesterda iki tane dişimi çektirdim kadın doğum doktorumun onayını aldım.diş işlemleri için en uygun dönem ikinci trimestermış. Bi kağıt göndermişti dişçime adrenalsiz uyuşturucu fln yapılabilir diye dişçim ona göre hareket etmişti
slnmltm ozlemozdemir09 daha bel haftalık gebeydim ağız içi yara ve diş ağrısıyla gittim doktora. Bir gargara, bir antibiyotik ve Parol verdi. O gargara olmasaydı ben ölmüştüm ağrıdan herhalde. Çok değil 12. haftada yine bir ağrı tuttu. Kanal tedavisi yaptırdım tutmadı mecburen çekildi. Tam bitti rahatladım derken bir başka diş ağrımaya başladı onunda kanal tedavisi tutmadı yine çektirdim. Üçünde de antibiyotik gargara Parol kullandım. Allah düşmanıma vermesin hele gebeyken öyle bir ağrıyı. Siz de çok geçmiş olsun. Enfeksiyon kullanacağınız antibiyotikten daha çok zarar verir bebeğinize. Mutlaka bir diş hekimine görünün
ozlemozdemir09 anonimmom_ fircaladim canim günduz hic bir agrim yok Aksam yatak odasına yataga gjrince bir şeyler oluyor Su anda buzla duruyorum
busraegsy anonimmom_ ay bende öyleyim bugün 6. Günüm ,azalmaya başladı ama bende yatağa yattım mı başlıyor ,dik durman gerek,arkana yastık koy iki tame ,yatış pozisyonunda kan akışı hızlandığı için ,ağrı artıyor
rahsan49 ozlemozdemir09 geceler bize düşman kesilmiş gibi şuan benim yanağımda tuzlu su var biraz rahatladı önceden işe yaramaz diyordum ama tam ıyı yapamadığımdan yüzlü suyu meherse ılık ve agızda baya bekleteceksin
ozlemozdemir09 rahsan49 benim yaralar oluşmaya başladı niye böyle oluyor yaa Agzimin içi çöktü resmen Hamileyken diş yapmıyorlar mi yaaaa Geçmiş olsun bi tanem 😞
rahsan49 ozlemozdemir09 sanada canım benım ben özel hastaneye bile gitim yapmadılar sadece antibiyotik verdiler üç gündür kullanıyorum ilyihabınuavas yavaş dışa veriyor doktor dedi ztn hemen geçmez bende çareyi tuzlu suda buldum ilacın bitmesini bekliyorum
ozlemozdemir09 rahsan49 Dolgu, diş taşı temizliği ve kanal tedavisi gerektiğinde gebelikte yapılabilir. Gerekirse gebeliğe uygun lokal anestezi kullanılabilir. Diş röntgeni gerçekten gerekiyorsa karın/tiroid korumasıyla çekilebilir. Planlı ve acil olmayan işlemlerde genellikle 2. trimester (14–27. haftalar) daha uygun kabul edilir. Diş hekimine hamile olduğunu ve kaç haftalık olduğunu mutlaka söyle. Yapay zekaya sordum yapilabilir diyor yaa offf bilemedim
rahsan49 ozlemozdemir09 ben yapay zekaya gölgeye sormaktan telefonum hepsı diş araması diş konusu olmuş ama maalesef bende çok araştırdım ben 22 haftalık olmama rağmen yapmadılar sadece ilaç verebildiler kanal vs doğumdan sonra dediler hem devlet hemde özel söylediler ama sen benim dediğim şekilde tuzlu suyu dene bana diyorlardı geçmez diyordum gecmıyor diyordum doğru uygularsan rahatlarsın bir nebzede olsa gülüm allh yardımcımız olsun
vrlnbht ozlemozdemir09 parol içebilirsin ateşini alır ağız içi yaralara iyi gelir ağrsını hafifletir bence antibiyotik kullanmalısın en azından ağrısı geçsin doktoruna danışmalısın geçmiş olsun benim de ağzım yara diş etlerim kanıyo ağrıyo dişlerim çürük çektiremedim kırıldı bi de üstüne hamileyken keşke diş tedavimi bitirseydim hanile olmadan önce pişmanım
pskshk rahsan49 çok şaşırdım ben 2.trimestere denk gelecek şekilde kaç tane dişimi yaptırdım çünkü hamilelikte içi boşaldı resmen dişlerimin. Birçok drdan da 2.trimesterde yapılabileceğini duydum. Diş hekimimde aynı şekilde yönlendirdi. Size neden yapmadıklarını anlayamadım
alizeysm Merhaba canım 5. Ayda dis yapıyorlar doktor onayıyla yaptırdım ben 1 kanal tedavisi 1 tane de dolgu
Habibe2468 İlk 3 ay ve son son 3 ay yapılmıyor 2.trimestrde yaptırılıyor doktor onayıyla hem özele hem devlete gittim ikiside ilk 3 ay geçtiği için yaptırabilirsin dedi kanal tedavisi üstüne dolgu yaptırdım 3 ay oldu bir sıkıntı yok
sedanurayhan0 Bende diş ağrısı çektim 3 hafta bi arkadaş limonun suyunu cezveye koy içine çay badağı koy dedi kaynasın soğusun ağrıyan dişine sür dedi geçer 1 günde ağrısı geçti iltihabı gitti arkadaşlar deneyebilirsiniz
mervenur0200 sedanurayhan0 lutfen tam tarif edermisiniz ne sure ile kullandiniz nasil yaptiniz cok fenayim 3 gundur denemedigim sey kalmadi 8aylik hamileyim hicbirsey vermiyolar parol ic diyorlar sadece karanfil buz zeytin hepsini denedim banamisin demiyor
ipek_2513 @“ozlemozdemir09” Doktora git hamilelikte tedavi edilebiliyor en uygun yöntemle hiç çekme derim geçmiş olsun
rahsan49 arzucagil benimki neden doktorların diyor yapamayız yaa acaba riskli gebelik olduğun içinmi?