gozdeavci Her gün arayıp daha doğurmadın mı diyenler… Artık doğsun diye yaptığım egzersizler, yürüyüşler. Yediğim hurmalar, ananaslar. Tüm evi kova kova su yapıp silmeler, sıcak suya girmeler… Daha neler nelerr 😅 Olmayınca olmuyormuş. Suni sancıyı öyle bir anlattılar ki titreye titreye gittim yatış yaptırmaya. Epidural mesela gözümü korkuttular yok felç kalırsın, yok ıkınma hissin de gider doğuramazsın, doğumdan sonra bel ağrısından duramazsın diye. Herkesin süreci farklıdır tabi ama ben suni sanciyi aldım gerekli açıklığa yaklaşınca zorladı biraz çok da hafif değildi ama dayanılmaz değildi. 5-6 cm açıklıkta epidural takıldı (hiç hissetmedim) sancı hissi oradan sonra gitti sadece aşağı baskı kaldı. Yarım saate tam açılma oldu doğuma yürüyerek girdim ıkınma hissim gitmedi. Doğurma anı zorladı ama o da zaten tahmin edilebilir bir şey içinden bir insan çıkıyor sonuçta, zaten bebek çıktığı an tüy gibi hafifliyorsun gerisi umrunda olmuyor. Birkaç dikiş atıldı yürüyerek de çıktım. Keşke insanları dinleyip kendime kabus etmeseymişim son günlerimi dedim doğumdan sonra. İnşallah çok kolay bir doğum olur sizin için de 🥹 Yapabileceğinize inanın, sancı geldikçe hareket etmeye çalışın, evde yaptığınız egzersizleri tekrar edin, nefes kontrolü önemli. Bol bol dua edin bir de ekibe güvenin gerisi zaten vücudunuzun yapmaya hazır olduğu bir durum 🤍🥰