merve_buse Merhaba ben geçen hafta salı günü fetal dna için kan vermiştm. Bugun tam 1 hafta oldu sonuclar çıkmadı. Çok merak ediyorum acaba ortalama kaç günde çıkıyor sizin ne zaman çıkmıştıı kızlaar yazar mısınız 🥰
istanbullugelin27 merve_buse geçen hafta pazartesi vermiştim, dün çıktı. 1 hafta sürdü yani. Firma 10-12 gün arası demişti. Panorama naterada yaptırmıştım.
merve_buse merve_arikan yaa süpeer sevindim sizin adınıza Size mesaj olarak mı geldi doktorunuza mı düştü direkt
merve_buse istanbullugelin27 yaa süpeer sevindim sizin adınıza Size mesaj olarak mı geldi doktorunuza mı düştü direkt
istanbullugelin27 merve_buse bana whatsapptan raporu ilettiler, doktordan da cinsiyeti öğrenebilirsiniz dediler. Daha ben doktora yazmadan doktor 5 dk içinde beni aradı rapor ona da gitmiş. Umarim sizinki de bir an önce sonuçlanır ve güzel sonuçlar alırsınız 🌸
emine1309 merve_buse yurtdışı anlaşmalı olduğu için yurt dışında bakıldı, bize zaten 10 iş günü denmişti o yüzden biliyorduk
nurevsan66 Merhaba hanımlar fetal DNA yı cinsiyet için mi yaptırdınız yoksa down sendromu riskiniz mi var ben 2 ki tarama yaptırmadım 4 lü taramada down sendromu yüksek çıktı amniyosentez önerildi bende kabul etmedim devlette takipli olduğum için fetal DNA önerilmedi kendi araştırmalarımda down sendromu için de yapıldığını ögrendim bu sebeple yaptırıp sonuç alan var mı
istanbullugelin27 nurevsan66 bence herkesin yaptırma sebebi hastalık var mı yok mu bunu öğrenmek içindir, cinsiyet için o kadar para verilecek bisey degil tabi bu benim düşüncem. Benim daha önceden dış gebeliğim, düşüklerim olduğu için doktor tavsiye etmişti.
damlayas nurevsan66 nurevsan66 çok şükür bizim down sendromu riskimiz yoktu fakat doktorumuz ikili taramanın doğruluk oranı düşük olduğundan direkt fetal dna yaptırmamızı tavsiye etti, ben 12. haftamda fetal dna yaptırdım. Fetal dna sonucu gelene kadar doktorlar da cinsiyet için tahminde bulunabiliyordu aslında, bence de kesinlikle cinsiyet için yapılacak bir şey değil genetik hastalık yönünden tarama asıl önemli olan
ahdii nurevsan66 benim de 3’lü riskli çıktığı için Fetal ve amniyon sıvısı önerildi bende Fetal yaptırdım on iş günü içinde dedi dün yaptım hatta, 20.haftayı geçince olmuyormuş düşünüyor isen yaptırmanı öneririm biran evvel
roserose0 nurevsan66 fetal dna yaptırdığınızda ikili üçlü dörtlü gibi taramalara gerek kalmıyor aslında daha güvenilirliği yüksek bir tarama testi. Amniyosentezyn bazı riskleri var tabii ki ama taramalarda riskiniz yüksek çıktıysa kesin tanı içinde içinizin rahat etmesi için de yaptırabilirsiniz belki. Fetal dna yaptırırsanız yine bir tarama testi yaptırmış olursunuz onun sonucu diyelim ki temiz geldi bu sefer dörtlü tarama kafanızı karıştırabilir yine de sizin kararınız tabii ki ya da diyelim ki riskli geldi Allah korusun o zaman yine amniosentez ile bu sonucu doğrulamak zorunda kalırsınız
istanbullugelin27 Gizru evet ben çok memnundum. Gelip evden kan aldılar. 2 gün içinde Amerikaya ulaştı. 1 hafta sonrasinda da sonucu öğrenmiş oldum