merve966 iremertt17 tek bir isim kökeni yokmuş baktım diğer dillerde harika anlamları var ama belki arapçadaki haline çeker çocuk.mihra da güzel hatta içinde h harfi var bolluğu,maddiyatı çeker
iremertt17 merve966 aynen. İşte ben de ona güvenemedim. Yoksa birkaç anlamı var ama gidip kötü olan anlamına çekerse kendimi suçlarım muhtemelen. Peki sizce Mihra mı minel mi hangis daha zarif ve tatlı duruyo isim olarak? Anlam olarak ikisi de hoş ve güzel
merve966 iremertt17 minel anlamsızmış den dan eki diyorlar. Mihra güçlü bir isim ama ra enerjisi var. R yakıcı bir enerji diyor İbnul arabi ve modern numerolojistler m güzel h güzel a köklenme ve özgüven mesela
iremertt17 babielif evet ama bi anlamında da dediğim gibi işte şüphe kavga vs bi anlamı da var. Bence isimden çok anlam önemli ileride bu anlamı taşırsa kendimi suçlamamak için ben miradan vazgeçtim. Yoksa çok tatlı ve naif bir isim
negerekvarrr iremertt17 koymam aasla zaten 😂 fikir sormuşsunuz bende fikrimi söyledim koycam demedim böyle diyip birde üstüne koymamı mı beklediniz
iremertt17 suprizyumurtam Peki sizce Mihra mı minel mi hangis daha zarif ve tatlı duruyo isim olarak? Anlam olarak ikisi de hoş ve güzel
_asellina_ iremertt17 bende Alya mira istiyordum anlamı bu şekilde olunca Alya duruya çevirdim canım bende çok beğeniyordum ama anlamı tartışma filan olunca üzüldüm
iremertt17 _asellina_ ben de aynı şekilde ya hala içimden bi ses koysan mı falan diyor ama ilerde bu anlamı taşırsa kızım kendimi çok kötü hissederim
_asellina_ iremertt17 valla bende öyle gerçekten kulağa çok hoş geliyor ama anlamına önem veririm bende o yüzden 😔
iremertt17 allyslife “Minel ismi halk arasında genellikle “cennetteki inci tanesi”, “saygın” veya “güvenilir” olarak bilinir. Aslında Arapçada tek başına müstakil bir kelime ve isim anlamı yoktur; Arapçadaki “min” (den, dan) ve “el” (takı) eklerinin birleşmesinden (min-el) oluşan bir ifadedir.” Böyle yazıyor Google de yani arapçada bi karşılığı yok doğru mu anladım
iremertt17 _asellina_ ben de aynı şekilde ya anlamı benim için çok önemli. Kızıma baktıkça o anlamı düşünmek hatırlamak isterim. Zaten her şeye anlam yükleyen biriyim anlamı kötü olan ismi kpymak istemiyorum da. Çokkk kararsız ve zor bi durum offff
allyslife iremertt17 Aden de aslı olan bir isim değil, Arapça’da Adn kökünden türetilmiş ve cennet anlamı verilmiş ama cennetin adı Aden ya da Adnan değil, Adn. İnsanlar bu şekilde anlamlandırmış maalesef. Hüma isminin aşığıyım, yeğenime koydum🫠
Nzisty iremertt17 benim eşim imam & hafız yani ve kızımın adını Hafsa Mira bırakacaz eşim bir sakınca bulmadı hata Mira ismini bile o koydu diyebilirim
iremertt17 Nzisty yaa ama bu attığım anlamı da içeriyormuş. Eşinize bu anlamı gösterir misiniz bi rica etsem merak ettim de