ARYa143 kalbimdekiminik malesef süzme sözelciyim 🙈😂😂 isterdim bi genel cerrahi, plastik cerrahi felan 🥲😁😁
caaaanaaann serpilllga maşallah Rabbim bağışlasın bebeğiniz hayırlı olsun sizede geçmiş olsun gerçekten çok tuhaf olmuş neticesinde ikinizde iyisiniz şükür sağlıkla büyütün bebeğinizi 🥰
serpilllga Mavi_Kelebek__ Mavi_Kelebek__ korkmazmıyım bebek geldi diye bağırıyorum ama bebek camasırımda oldugu için ve üzerimde elbise oldugu için yanımdakiler doğum başladı gibi anlıyor. en son bi bakıyolarki bebek doğmuş şok . tabi bebek doğunca bendeki tüm sancı gitti nasıl rahatladım anlatamam dünyaları bahşettiler sanki ol an. bin şükür. bebeği kayın validem aldı hareket ediyordu ama ses yoktu birde mordu kadı korktu haliyle eltim var karşımda daha soğukkanlı dedim onu çağırın o aldı eline ağlattı aglama sesinide duyunca daha bi rahatladım çok şükür. ambulans ekibş gelene kadar bekledik onlar kırdonu keati ve hastaneye geçtik. sürek kolay ve rahat ilerledi bin şükür. diğer iki bebemle evde yanlızkende olabilirdi Sahipsiz bırakmayan Rabbime şükürler olsun. şuan gırlama oğlum kucağımda ve 4 günlük oldu 😍
beneklikartal serpilllga ağladım yaaa benimde korktuğum bişey yani hadi doğdu kordonu hemen kesmelimiyiz kessek mi daha iyi kesmesek mi bilmiyorum doğurmaktan değil yanlız doğurmaktan korkuyorum
serpilllga feyzaciim Daha konforlusu nasip olsun inşaAllah . Hayırlı olanı bizler bilemeyiz ben korkardım böyle bir durumdan ama herşey başlamış ve asla yetişilemezdi hastaneye. yola çıksak daha zor olur du. Bizler için hangisi hayırlı ise o olsun.
_Mother_ serpilllga ayyy sağlıkla büyütün inşallah maşallah ikinizinde iyi olmasına çok sevindim tamamen doğal bir doğum olmuş 🥰🧿❤️
temmuzonbir serpilllga maşallah ya iyi olmanıza çok sevindim Allah banada nasip etsin böylece kolay bir doğumu ama hastanede olsun lütfen ben panik ataktan kendimi kaybederim 😂
serpilllga temmuzonbir En güvenilir yerde olsun gerçekten benşm asla tercihim olmazdı. hatta hastanede olsan o sancıyı daha rahat çekerdim ama evde daha sancının başı gşbi düşünüyorum doğuma kadar nası dayancam diye iyice kotu oluyordum
serpilllga Esraaaaay benim de korktuğum şeylerdi ama insanoğlu her şeyi yaşamakla mükellefmiş üçüncü doğum olduğu için daha kolay ve hızlı bir doğum oldu çok şükür bebek de ben de iyiyiz hatta şu an kollarımda anne süt alıyor dört günlük olduk bile
Esraaaaay serpilllga oyyy maşallah tek sağlıklı sıhhatli olunca geçer inşallah rabbim kolaylık verir Bende doğum için bekliyorum bakalım nasıl olacak inşallah kolay geçer dua edin banada ilk doğumum olacak biraz kaygılıyım ister istemez yaa
pembeniz Babyy_Mom sizi korkutmak istemem ama ben ilk doğumumda evde bir kaç saat sancı çektim kanamam başlayınca hastaneye geçtim. Kanama gelmese sancıya katlanabiliyorum diye kesin hastaneye gitmezdim evde doğururdum bir kaç saat sancı çekmeme rağmen 5cm açılmam vardı yatışım yapıldıktan 3saat sonra doğumum oldu ki nst de bağlı bırakmasalardı eminim daha çabuk doğacaktı🙈o yüzden düzenli sancı başlayınca 5dakikada bire düşer düşmez hasteneye geçip muayene olun mutlaka
serpilllga pembeniz evet evde çekmek istiyoruz ama hiç birsey belli olmuyor. benşm ikinci doğumumdada sancım yoktu suyum geldi daha da durmak istedim hangi kafa ile o kararı alıyosam. kayınvaliden ben bu sekilde senş tıtmam dedi. hazırlanıp çıkalım fln derken sancım başladı hatta bebek tuvaletinş yapmış hastameye gittigimde 6 cm acılmam vardı servise aldılar beni 1.5 saate doğum olur fln dediler ama 30 dk bile sürmedi kızım doğdu. o sebeple evde çekelim mi derseniz çekmeyin risk almayın derim
Babyy_Mom pembeniz Korkutmadınız aksine teşekkür ederim bilgilendirme için. 🤗🌸 Burada genelde hep evde sancınızı çekin önerileri okuduğum için böyle bir karara varmıştım ama yok yok yok dediğiniz gibi 5/10 dakika olunca giderim.
seydanurdemir pembeniz Bende hastaneye gittikten 1 saat sonra doğurdum gittiğimde 5 cmydi açıklığım sonra birden tam açıklık oldu doğurdum ikinciyi
serpilllga beneklikartal kestirmiyorlar .Allah korusun o gbi durumda hemen ambulansı araman gerekiyor. korrdonun keailmemesinşn zararı yok tam tersi faydası baya var aslında
beneklikartal serpilllga peki ya Allah korusun eşide düşseydi ne olurdu acaba yinede kesmememiz mi gerekiyor
temmuzonbir serpilllga inşAllah canım, nasip işte ya sen hastaneye yetişirim sanmışsın ama bebiş hemencik gelmek istemiş bilseydin ağrı başlar başlamaz hemen gidersin ama nasip
pembeniz serpilllga kesinlikle katılıyorum hadi ilk doğumda bir nebze ama şimdi ikinciye hamileyim asla riske atmam ilkinde eşim yolları karıştırdı heyecandan 15dk lık yolu 1saatte gittik. Çok şükür hem siz hem evladınız iyisiniz hayırla sağlıcakla büyütün inşallah 🤍
serpilllga beneklikartal onu bilmiyorum ama kesmek doğru değilmiş sadece . kordon ile kalması sağlık açısındanda artıları çok
Semanur_koroglu beneklikartal bebeğin plasentasındaki kan bebeğe kök hücre verir ve doğumdan sonra bu kanı bebek çekene kadar kesilmemesi gerekir bu da bağışıklığı açısından çok önemlidir öylesi bii durumda veya hastanede bile erken kestirmemek gerekir bebek açısından
pembeniz Babyy_Mom rica ederim 🤍amacım insanlara panik yüklemek değil ama ilk doğum bile olsa hızlı ilerleyebiliyor tedbir almakta fayda var. Sancınız belli aralığa düştükten sonra gidip kontrol olursunuz doktorunuz uygun görürse zaten tekrar eve geçersiniz. Su gibi doğumunuz olsun hayırla sağlıcakla kucağınıza alın inşallah🫂
pembeniz Babyy_Mom bu arada doktor yönlendirmeside çok önemli. Bana suyun gelirse yada kanaman başlarsa bekleme gel dedi halbuki kanamam gelmemiş ve ben biraz daha evde çekerim diye beklesem Allah korusun çok farklı olabilirdi. Mesela suyumu hastanede doktor son dakika patlattı hiç gelmemişti öncesinde. Her doğum kendine özel siz bol bol hareket halinde olun özellikle son haftalarınızda faydasını görürsünüz inşallah
Babyy_Mom pembeniz pembeniz Sağ olun, Allah razı olsun. Cümlemiz inşallah. 🙏🏻🌸🤗 Ne çok panik ne de çok sakin olmak doğru değil, biraz daha tetikte kalmakta fayda var anlaşılan. Dikkat edeceğim mutlaka. 🤗
serpilllga temmuzonbir ama öamaşır giymeyip yere düşseydi çok pişman olurdum beklediğime. bin şükür ki bir anda elbisenin altına çamasır giyme kararı aldım. bebiş direk çamaşırıma düştü