tali15 ikizlerde 36. Hafta normal doğum diye geçiyor canım. Ben de 35. Hafta ya girdim bugün. Haftaya perşembe 5 eylüle 36. Hafta 4. Güne randevu aldım doktoruma bakalım ne diyecek belki hemen alır belki gün verir bikaç gün yatırır duruma göre ya da eve git haftaya gel de diyebilir. 34 erken doğum prematüre oluyor 35 de geç prematüre olarak geçiyor ama hala prematüre geçiyor. 36 hafta normal 37 çok iyi 38 i gören çift yumurta da var ama genelde 38 in başlarında alıyorlar en fazla. 39 gören çift yumurta hiç görmedim duymadım ben. Araştırdığım kadarıyla böyle canım. Ben 36 nın sonlarını görmek istiyorum Allah’ın izniyle hani belki bebeklerim minyon ilerliyorlarsa anne karnında bir gün bile ikizlerin dayanması çok önemli her gün bir gelişim. Ha mesela bu forumda 35 te doğurup hiç küveze alınmayan da okudum çünkü bebeği iyi gelişmiş anne karnında solunum fonksiyonları tam kilosu 2300 üzeriydi o kişi iki bebeği de .kimi bebeklerde 36 dadır ama 34 gibi ilerliyor olabilir 37 yi görse anca büyür anne karnında mesela. O yüzden bebeğin gelişimi haftayla uyumlu mu ona da bakmak lazım bazen bebek fazla iyi gelişiyor 36 da hemen almak istiyorlar suyu azalıyor filan annenin. Bir sürü sebep çıkabilir. Bu süreçte bol bol yatmanı çok hızlı kilo almaya çalışmaya odaklanmak değil de bebekler içerde ne kadar uzun durur onun hesabını yaparak dinlenmek dengeli beslenmek daha önemli. Fazla kilo da bebekleri taşımayı zorlaştırır çünkü dengeli almak lazım sürekli sola yatmayı kendine hatırlat bebeklere giden kan akışı en güzel öyle artıyor. İnşallah vaktinde doğumu olur tüm annelerin sağlıkla gelsinler 🥰🥹