miryamna benim oğlum 3 yaş 2 aylık olmuştu 2. Bebeğimi doğurdum. Ve riskli gebelik yaşamasaydım yaş aralığını daha kısa bile tutardım diyorum .. evet 3 yaş zor bi yaş hareketli bi çocuksa daha da zor oluyor ama mesela hiç kıskançlık yaşamadı bebeğe hiç zarar vermedi ilk gün sadece çok strese girdi hastane odasında bunu bırak anne yerine koy anne bebeği annesine ver filan diyo annemin bebeği sanıyo filan oysaki doğum öncesi hep kardeş fikrine alıştırmaya çalıştık . Doğum olduğu gün bebeği ilk gördüğünde ona lego aldık çok seviyor diye ve dedik ki bak bunu bebek sana hediye olarak almış filan öyle mutlu oldu ki. Hopladı zıpladı teşekkür ederim kardeşim dedi hastanede yapmaya başladı legosunu, Sürekli anne şuna bakkk minicik bi ağzı var minicik bi burnu var diye heyecanlandı , ayakları var mı nerde görebilir miyim diyordu hiç beklenmedik hareketler yani. Hastanede sürekli yanıma yatmak sarılmak istedi eve geçince ilk günler bebeği emzirirken gördüğünde bi tık sessizleşti bebeği odaya bırak gel anne filan diyordu hareketli çocuk bi anda durgunlaştı ama uzun sürmedi 1 hafta içinde normale döndük şu an bebiş 2,5 aylık ve oğlun sürekli öpüyor seviyor kokluyor anne bebeğimiz çok tatlı çok güzel kokuyor filan diyo dışarı çıkacaksak bebeği de alalım diyo mesela cık sahiplendi korktuğum gibi hiç olmadı kıskanma yok ama şöyle bir sorun yaşıyoruz bezi hamilelik dönemi çok zor bırakmıştık çişini wc ye yapıp kakayı beze yapmak istiyordu o zor günlere rağmen öğrendi gece bi kez altına ıslatmamıştı ,bebekten sonra bi iki kez ıslattı ve şimdi asla wc girmek istemiyor illa bana da bez tak bana da mama yap durumumu var pedagoğa sorduk zorlamayın bir geçiş süreci dedi mamayı gece yatarken istiyor bende ballı süt veriyorum mama sanıyor , bezi de asla ikna edemiyoruz çok zorlanıyorum bu konuda başka da sorun yaşamadık tek derdimiz bez olayı oldu gerçekten bazen yatakta ikisini yalnız bırakıp wc giriyorum banyoya bile giriyorum asla zarar vermiyo ellerini ayaklarını seviyor ağlarsa emziğini veriyor şarkı filan söylemek istiyor öyle işte uzun oldu ama