miryamna kızım 4 yasına girecek bazen keşke daha fazla bekleseydim diyorum. en az 3,5-4 yaş olması lazım bebeğimde 3 aylık. bugun defalarca kez ağladım berbatt bir gündü kıskanclık zarar verme vs yok ama kıskanclık şu yönde hep ses yapıyor enerjisi bitmiyor bazsn arkamı döndüğümde mıncırıyor zarar vermek için yapmıyor sevmenin dozunu ayarlayamıyor dışarı çıksak dönüp bakmıyor bir yere gitsek durmuyor hep ilgi onda olsun bebeğe bakılmasın istiyor babası bebekle 5 dk kalsa tepesine cıkıyor bi uyku düzeni hala düzeninde geriye pek bişey kalmadı. benim sinirlerim bozuldu bebeğimde kolikti yeni yeni düzeliyor gibi ikisine bölünecek enerjim yok duygusal olarak daha zor birini ihmal etsen diğeri acısını senden cıkarıyor diğerini istesende ihmal edemezsin bebek zaten ye iç uyu tüm enerji ilgi odak onda. beni ne uykusuzluk ne açlık zorladı sadece büyük kızımı durduramamak zorladı beni bebekte değil büyük kızım zorluyor şu an bir an önce eylül gelsin okula başlasın istiyorum anaokuluna vereceğim yoksa kışın ben bittim. doğana kadar her doktor kontrolünde kızıma kardeşinden hediye aldık hiç bi sorun yoktu aşşırı rahat geçti süreç doğunca da aynı şekilde ama 1. aydan sonrasında büyüğü de kücüldü sanki. konuşması haraketleri davranışları. bugun ağlıyorum mesela vurmaya başladı vurma huyu yoktu geliyor bacağıma belime vuruyor ben sinirimden ağlıyorum tabi ve bana diyor ki benimle oynamazsan böyle ağlarsın işte🤦🏻♀️ o kadar zoruma gidiyor ki emek emek işledim bu çocuğu ilk çocuk pamuklara sardım geldiğimiz sonuç bu yani. bunları yaşamamak için aylarca dil döktüm uğraştım ama kıskançlık kaçınılmaz.