Kızlar selamlar, biraz dertleşmek istiyorum. ❤️
28 yaşındayım, 3 ay sonra 29 olacağım. Gayet keyfimin yerinde olduğu, iyi giden bir evliliğim var. Ancak çocuk konusunda bazen çok istekli olurken bazen de kendimi çok uzak hissediyorum. Açıkçası bana çok büyük bir sorumluluk ve yük olacakmış gibi geliyor, bu yüzden de korkuyorum.
Asıl soruma gelecek olursam; yaklaşık 2 yıldır, toplasanız belki 2 ay korunmuşuzdur. Onun dışında hiç korunmadık. Bu süreçte “ne olur ne olmaz” diye folik asit, D vitamini gibi takviyeler kullandım ve düzenli olarak kontrollerimi de yaptırdım. Fakat buna rağmen hiç gebelik oluşmadı. Bu durum da bir yandan beni düşündürüyor.
Bildiğim kadarıyla tek sorunum rahmimdeki şekil bozukluğu. Rahmim kalp şeklinde. Yaklaşık 1 yıl önce doktora gittiğimde herhangi bir sorun olmadığını, bu şeklin gebeliğe engel olmadığını ancak düşük riskini bir miktar artırabileceğini söylemişti. Bunun dışında konmuş herhangi bir tanım yok.
Benim asıl merak ettiğim şu: Yerimde olsanız, 2 yıldır korunmuyor olmanıza rağmen gebelik oluşmaması sizi korkutur muydu? Günün sonunda mutlaka bir bebeğimiz olsun istiyorum ama bunu daha çok 32-33 yaş civarında, maddi ve manevi olarak daha hazır olduğum bir dönemde öngörüyorum.
Siz olsanız şimdiden aksiyon alıp herhangi bir sorun olup olmadığını hızlıca anlamaya çalışır mıydınız, yoksa “henüz çocuk düşünmüyorum, zamanı geldiğinde bakarım” deyip bekler miydiniz?