Selam güzel anneler ❤️ Ben de 6 Ağustos tarihinde doğum yaptım, çok şükür 🙏🏻 Burada birçok kişiyle “Oldu, olacak, nerede kaldı?” diye çok bekledik ama sonunda geldi prensesim. 🥹
Artık 40 haftaya dayanacaktım. Doktorum son kontrolde, doğumdan 2 gün önce membran sıyırma yaptı. Ondan sonraki 2 gün boyunca nişanım geldi. Tam 40+0’da sabah uyandığımda suyumun geldiğini fark ettim, kıyafetim ıslanmıştı. Üstümü çıkarıp duş aldım ve hemen eşimi aradım. Herhangi bir sancım yoktu. Eşim geldi, hazırlanıp hemen çıktık.
Devlet hastanesinde takipliydim ve orada doğum yapacaktım. Acilden giriş yaptık, oradan doğumhaneye yönlendirildim. Ebe muayene etti, biraz kurcaladı ve detaylıca baktı. O sırada biraz canım yandı. 4 cm açıklık olduğunu söyledi. Daha sonra doğum yapacağım odaya geçtim. İlk başta eşim de yanımda kaldı ama başka bir kadın doğum yapacağı için eşimi çıkardılar ve annemi yanıma aldılar.
Sancı hissetmediğim için suni sancı verildi. Saat 11 gibi doğumhaneye yattım. Sancıların arası sıklaştıkça ağrılarım da iyice arttı. Yaklaşık 4,5 saatte 10 cm açıklığa ulaştım. O kısımları tam hatırlamıyorum zaten. 😂 Sancılar yokken müthiş bir uyku hâli geliyor ama sancı girince, özellikle sonlara doğru, bayağı kıvrandırıyor açıkçası. 😬
Doğum başlayınca annem de odadan çıkarıldı. Aktif ıkınma yaklaşık 15-20 dakika kadar sürdü sanırım, saate bakmadım. İlk doğumum olduğu için ıkınmakta biraz zorlandım ve epizyotomi açıldı. Doğumumu kadın doğum doktoru gerçekleştirdi.
Ve saat 16.07’de kızımı kucağıma aldım. 🥹❤️ Doğduğu anda hemen kucağıma verildi. Sesini duyduğum an kalbime sular serpildi sanki… Evet, canım çok yandı ama kızımın göğsümde huzur bulduğunu gördükçe bütün acılarımı unuttum. 🥹
Sonrasında kordon kesildi, plasenta çıkarıldı; onları hiç hissetmedim. Epizyotomi açılırken de hiçbir şey hissetmedim. Kızımı giydirdiler, süt gelsin diye memeye koydular ve beni dikmeye başladılar. Yaklaşık 20 dakika dikiş atıldı. Ağrı kesici yapıldı ama dikişler atılırken biraz hissettim.
Sonra her şey bitti. Yaklaşık 2 saat doğum yaptığım odada kaldım. Doğumdan 1 saat sonra sanki her şey bitmiş gibiydi, kendimi bayağı rahatlamış hissediyordum. Servise kucağımda kızımla döndüm. Yaklaşık 1 gün kadın doğum servisinde kaldıktan sonra kızımla birlikte evimize geldik. 🥹❤️
Yarın 1 hafta dolacak, şimdi mışıl mışıl yamacımda uyuyor. 🥹❤️ Dikişlerim olduğu için bu hafta biraz zorlu geçti; oturmakta, kalkmakta zorlandım ama bugün dikişlerim düşmeye başladı ve biraz daha rahat hareket etmeye başladım, çok şükür. ❤️
Benim hikâyem böyleydi. Biraz uzun oldu ama geçti annelerim. 🥹❤️
Bebeğini bekleyen tüm anneler inşallah sağlıkla, huzurla bebişlerine kavuşurlar. 🙏🏻 Korkmayın… Zor olacak ama o yatakta zaman durmuyor canım anneler. ❤️
Sevgiyle kalın, ben elendimmm. 🐣❤️