simgebfrl UFukrabia ya bende bunu merak ediyorum bizim kendi işyerimiz sigortayı kendimiz ödüyoruz o yüzden yani suan evdeyim aslında ama rapor filan alıp muhasebeciye mi vermem gerekiyor acaba yarın 32. Hafta doluyor bilgisi olan var mı?
Seda5892 UFukrabia iş veren çıkışını vermeyecek sadece canım izin sürecinde zaten iş veren yatırmıyor sigortayı devlet karşılıyor
Mucizemm35 UFukrabia 19. Haftada SGK girişi yapılıp 32. Haftada doğum izni raporuyla ayrılınıp işten prim yatırmaya gerek kalmıyor diye biliyorum SGK açıklamalı yazılarında okumuştum
FtmaOngn Tabiki devam etmesi gerekir diğer türlü ödenek alamassin bende çalışıyorum suan oyuzden net bilgi
Daisyy UFukrabia sigorta ödemeyecek ama iş çıkışın gerceklesmeyecek. Sigorta aktif olacak raporlu olduğun için ama sigorta primin yatmayacak. Zaten raporlu personelin sigorta priminin yatmasına sistem müsade etmez. Ama mutlaka iş çıkışının olmaması lazım yoksa doğum parası alamazsın.
FtmaOngn UFukrabia canim şimdi 32.haftanda Doğum iznin oluo eğer calismiycksan gidip rapor alacksin ama eğer çalışmak istiyorsak çalışabilir raporu alıp son iki haftaya kadar devam edio son iki haftada raporu devreye sokabilirsiniz evet 4 ay boyunca ister toplu ister aylık paranı alabiliosn devlet ödediği icin işverenle alakası Yok peki daha sonra ise devam edecekmsn canim ?
Gulendam34 simgebfrl bu yaptığınız yasal değil SGK bu durumu denetim sonucu anlarsa yüklü miktarda ceza ödersiniz.
Gulendam34 Deniz01 Eğer bağkur borcunuz yok ise doğumdan sonra SGK ya ben iş verenim doğum yaptım rapor paramı istiyorum diye dilekçe yazmanız gerekli.
Aybukealtintas Daisyy benim sigortam ödeniyordu hamilelik boyunca ücretli izindeydim ücret alıyordum sigorta da yatıyordu her ay ama 32,haftada raporda aldım aynı zamanda dogum sonrasıda aldım ücreti sgk dan
simgebfrl Gulendam34 ama neden ki geçen haftaya kadar calıstım orada sonuçta evde durup ödemedim ki niye yasal olmasın
Sadecan Gulendam34 ben pek anlayamadım. Bagkurluyum. Rapor aldığımda da bağkur primimi ödemeye devam edecek miyim?
Secil45 32 haftada izine çıktım şuan 35 haftalığım muhasebeye verdim raporumu sigorta devam ediyor ama prim ödenmiyormuş muhasebecim doğum yaptıktan sonra beni ara dedi sigortayı aradım ne zaman doğum yapcaksın doğumdan sonra rapor paranı alcaksın dedi
Gulendam34 simgebfrl eğer fiili bir çalışma varsa sorun olmaz ama ise gitmeden sırf sigorta yatsın diye prim odenirse bu sorun olur canım
FtmaOngn UFukrabia tmm ozman canim dediğim gibi devltten sigortalı oluosn Mağdem devam etmiycksn ozman işveren seni çıkarttı gösterirse işsizlik maasida alabiliosn çalıştığın zaman sürecinde bilgin olsun bende dogumdan sonra devam etmiycm işyeri hem tazminat verck tabi bizimki anlaşmalı heryer vermeyebilir hemde çıkardı olarak göstereceği icin işsizlik maasida Alicam canim
Balamir FtmaOngn Beni de şu an ki isyerim işten çıkartamıyo hamileyim diye ama hamile çalışmakta etik değil bizim işte. Sigara firmasındayim. 16 hafta sonra dogum iznine ayrılcam raporluyum su an. Doğumdan sonra işten çıkarabilirler ama dimi? Korkacaklari bişey kalmaz
UFukrabia FtmaOngn senin çok iyiymiş cnm bende öyle bi insanlarla çalısıyorum ki tazminat alamıcam gibi ama dava acıcam işsizlik maası prim yetmediği için alamıyorum 600 gün prim olması gerekiyormus Birde birsey soracagım sana izin raporu prime ekleniyor mu