2cocuk2kopek Zulal10 Muayne kontrol gunun icin yasal izin kullanma hakkin var canim seni o gun icerisinde ise cagiramaz
2cocuk2kopek Zulal10 bununla ilgili daha detayli bilgiyi Alo 170 hattindan alabilirsin eger izin vermiyorsa sirketin yine 170 'e sikayette bulunabilirsin
oguzs Kubraykut turkiyenin en kurumsal sirketlerinden birinde calisiyorum. Gebeleri istedikleri sure boyunca vardiyasina devam ettiriyoruz. Kimisi durum gosterir belge getirdigi gunun ertesi gun gunduze geliyo. Vardiyali calismaya devam etmek isteyenden dilekce aliyoruz. Yani kanunda gebelikte doneminde gece calismak YASAK degil. Elinizin altinda internet var acin okuyun milleti yanlis yonlendirmeyin. Kanun der ki "isveren gebe calisani gece calismaya zorlayamaz"
Neslihant Zulal10 ilk kez duydum bnde. Is yerleri dogum iznini bile zor veriyor allah bildigi gbi yapsin
Menis21 oguzs nasi bisey yok kafa karıştıracak birşey ne soyledim anlamadim ve ücret kesintisi olur diye birsey demedim zaten
nilosum Zulal10 haftalık iznin haricinde ayda birgün muayane izin hakkın var doktorundan muayenede olduğuna dair kağıt getirip iş yerine veriyosun ve o gün bütüngün izinli sayılıyosun ben kullanıyodum her ay
ilknuryasa nilosum ayda bir kez değil o hakkın sınırsız.İstersen ayda 5-10 kez bile gidebilirsin.Yasal olarak bu hakkın sınırsız sadece muayene olmustur kağıdını doktordan alıp çalıştıgın iş yerıne götürüyorsun
Vildangullu Zulal10 aynı şeyi bende çok araştırdım 170 i de 3-4 kez aradım yanlış bilgide veriyorlar.Kanunda gün içinde işe gitmediğinde kesiyorlar.İzin alıp tekrar işe gidersen bunda kesinlikle kesinti yapılamıyor kanun sadece bunu belirtmekteymiş yani gün içinde sen işe gitmezsen ücretinin kesilip kesilmemesi senin işyerinin insiyatifine kalmış birşey
Hmdeatas Normal de ıs kanununda hem ayda bir ızın hakkın var hem 7.5saat den fazla calismak yasak hem gece calısması ve sekızden sonra calismak yasak hemde sole bsey var 45dk ise gec gelme erken cıkma yada gun ıcınde 45dk fazla mola kullanma hakkın var. Bnde özel sektordeyım ama gel gör ki ıs cıkısına bile denk getirsem mudur hemen ızın gunnde neden gıtmıyorsuj diye söyleniyor. Ama 7.5saatten fazla ve gece çalışmalarına asla kalmıyorum. Yasak zaten
ilknuryasa gh2019 aslında her iş yerinin vermesi gereken bi hak bunu her şirket belirtmiyor biraz gözü açık olmak lazım yoksa parmaklarında oynatırlar hamile felan demezler.
Sedef-345 Zulal10 bana hiçbir zaman sıkıntı yaratmasınlar için :)o aylık 1 güne ihtiyacım olmuyor . Zaten gittiğim hastane yakın işyerime
Deletedmom10846 Zulal10 benim kurumum 8.30 saat çalışmada 4.30 saat periyodik kontrol izni veriyor. Ve ücret kesintisi de olmuyor sadece bakındığıma dair rapor götürüyorum. Bi sorun yaşamadım hiç
Salmanc Zulal10 resmi gazeteden çıktı al o kısmı fosforlu kalemle çiz bu benm resmi hakkm devletin sözünü çiğneyemeZsiniz kanunu hakkımı elimden almaya çalışırsanız kötü oluruz dersin. Telefonunda da kayıt olsun eğer seni kovarsa tazminat ödemek zorunda sonrasında işe dönüş davası açar kalan paraları da alırsın
Salmanc elekarven_94 aynı şekilde aylık muayene ile aynı gün çıkan resmi gazeteden çıktı alıp 7.5 saat kısmısmı fosforlu kalemle çizip yöneticinizden kanunu hakkınızı alın. Bu arada yemek arası öğle molası bu 7.5 saate dahil değil örneğin 8-5 çalışan ya 8.30 da gidecek yada 4.30da çıkacak