Zulal10 Menis21 teşekkürler galiba öle yapıcam hiç istemiyorum ama insanı mecbur bırakıyolar hiç bi hakkımı kullanamıyorum
Chanelmom Zulal10 🙄 iş kanununda evet ama sonra ben tekrar aynı ay içerisinde ürolojiye, iki kere diyetisyene gittim🙈 şirket sıkıntı yaratmadı, bende o bir gün izni söz etmedim. 😬
Menis21 Chanelmom yani mecbursaniz gideceksiniz tabi ama sosyal izin ayrı birşey yıllık izin değil ücretsiz izin değil bağlı başına sosyal izin diye geçiyor.
Tubi_35 elekarven_94 merhaba bende Carrefoursa da çalışıyorum 9 ay boyunca doktor kontrolün de ister 5 dakika sürsün o gün haftalık iznim haricin de iznimi kullandım bu senin hakkın vermek zorundalar doktordan kontörle gelmiştir kağıdını ertesi gün iş yerine verirsin ben Doğum yaptım şu an analık iznindeyim
AkileUqur Zulal10 tatlım ben kullanıyorum..yasal hakkin o senin. aylık kontrolde Dr. Gittiğin gün izinli oluyorsun.. yani her ay 4 değil toplam da 5 gün izin kullanmış oluyorsun.. ayrıca Akşam 8 den sonra çalıştırılman da yasak 🤩🤩🤩sevgiler
Zulal10 AkileUqur 8 den sonra çalıştırmıyor Allahtan.muayene sıkıntı oluyor sadece doktora git sonra işe gel
oguzs Zulal10 gece calisma yasak degil,sadece gece calismaya zorlayamazlar. Dilekce verip vardiyali calismaya devam edebilirsin eger oyle istersen
Kubraykut oguzs öyle bir şey soz konusu bile değil ben 4 12 çalışmak istedim kesinlik 'le yasak dediler eğer iş yerinde bir rahatsızlik geçirirsem fabrikayı bile kapatırlarmış o derece yasak.yani
Bisaniye Zulal10 ben kullandım sadece o gün hastanede olduğuma dair bir şey bulundurdum. Devletse barkod özelse doktorumdan yazı. Sorduklarında tarihli bir şekilde göstermek için. Ama yasada var dolayısıyla hakkınızı arayın
Tubi_35 elekarven_94 yok hamile raporu değil yada bir nebze öyle doktor sana hastamız bugün hamilelik için hastanemize periyodik kontrolüne gelmiştir diye bir kağıt veriyor onu iş yerine veriyorsun. Evet 7.5 saat ve akşam vardiyasına yazmıyor en geç 8 e kadar çalıştırabiliyor
oguzs Menis21 oh ne ala memleket Oyle bisey yok insanlarin kafasini karistirmayin. Gebeler ayda 1 defa kontrole gittiklerinde tam gun ucretleri kesilmez.
Menis21 oguzs nasi bisey yok kafa karıştıracak birşey ne soyledim anlamadim ve ücret kesintisi olur diye birsey demedim zaten
AkileUqur elekarven_94 yok zorlama gibi bı durum . Her hakkımı kullanıyorum.. kurumsal firma zaten.. sendika var😜
meeese Zulal10 ben 1 gün hiç kullanmadım genelde yarım gün sürüyor. Bazen bir gün tahlil diğer gün doktoruma gidiyorum işim bitince şirkete gidiyorum. Bana hiç sorun çıkarmadılar ben de bu benim hakkım demedim. 8.haftadan beri 7.5 saat çalışma olayını kullanıyorum dilekçe verdim ve bir sorun yaşamadım.
Duygukorkmaz Ben 170 i arayıp bu durumu sordum öğrendim ay için de herhangi bir gün sınırlaması yok rutin kontroller 3 4 de olabilir fark etmez iş yeri ücretinden kesemez ben de yarım gün de kullansam iş yerim kesiyor maaşımdan bende tüm gün kullanıp dinleniyorum öylede böylede kesinti uyguluyorlar eğer böyle bir durum yaşıyorsanız bence şikayet edip hakkınızı arayın ben babamla aynı iş yerinde çalıştığımdan dolayı şikayet edip hakkımı arayamıyorum maalesef
oguzs Kubraykut turkiyenin en kurumsal sirketlerinden birinde calisiyorum. Gebeleri istedikleri sure boyunca vardiyasina devam ettiriyoruz. Kimisi durum gosterir belge getirdigi gunun ertesi gun gunduze geliyo. Vardiyali calismaya devam etmek isteyenden dilekce aliyoruz. Yani kanunda gebelikte doneminde gece calismak YASAK degil. Elinizin altinda internet var acin okuyun milleti yanlis yonlendirmeyin. Kanun der ki "isveren gebe calisani gece calismaya zorlayamaz"