damlasv öncelikle geçmiş olsun umarım sağ Salim bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Böyle durumlarda genelde hem anne hem bebeği riske atmamak için 34. Haftada doğuma alıyorlar size böyle bir şey söylediler mi? Ben de su gelişi yaşadım 30. Haftamda ve hemen yatırdılar 34e kadar takip edip doğuma aldılar. Gebelik zehirlenmesi riskinde de genelde aynı durumun olduğunu söylemişlerdi. Ben o dönem lüleburgazdaydım oradaki doktorum 34 öncesi doğum olursa direkt beni sevk etmek zorunda olduklarını 34ü görürsek bebeği sevk edeceklerini söylemişti. Ben doğum yapalı 14 ay oldu yani o dönemde bana söylediği şey sevk edecekleri yeri kendilerinin seçemediğiydi, 112 nereye gönderirse oraya gider demişlerdi. Siz doğum yaptığınızda en yakındaki hastanelere bakıp ona göre gönderiyor. Ama Trakya bölgesinde Kırklareli tıp, Trakya tıp, çerkezköy optimed dışında tam kapsamlı yenidoğan ünitesi olan yer yoktu o dönem biz araştırdığımızda. Hatta benim yattığım dönemde erken doğum yapan birisi daha olmuştu bunların hepsi doluydu Lüleburgaz’dan İstanbul’a sevk etmişlerdi. Biz de bu riskleri almamak için kendi tercihimizle istsnbulda bi özel hastaneye girmiştik. Allah razı olsun o dönemde kendi doktorum bile başından savmaya çalışırken çoğu özel hastanedeki doktor kabul etmem derken doktorum kabul etmişti, yatış verdi iki hafta çok detaylı takip etti, erken doğum yapacağım kesin olduğu için doğum öncesi hastanede küvöz ayarlandı vs. süreci sevk stresi olmadan atlattık en azından. Eğer gidebilme imkanınız varsa İstanbul’daki hastanelere de bakmanızı öneririm veya çerkezköy optimed ile de görüşebilirsiniz Trakya bölgesinde tek yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan özel hastane orasıydı en son. Yenidoğan yoğunbakım 5-10 bebeklik kapasiteyle her hastanede var evet ama özellikle erken doğum durumu varsa daha gelişmiş yoğunbakım ünitesi olması gerekiyormuş. Yani erson hocayı duymuştum seveni çok evet ama sanırım orada doğum yaparsanız bebek her türlü oradan başka bir yere sevk edilecek. Bu arada olurda Edirne’ye sevk edilirse bebeği çıkana kadar size göstermeme gibi bi şansları yok belirli zamanları saatleri olur hatta son zamanlarda emzirme zamanları falan olur. Süt götürmeye gideceksiniz doktordan bilgi almaya gideceksiniz ve bebeğinizi bi 5 dk da olsa görüp en azından eline koluna dokunup çıkacaksınız. Bu konuda Kırklareli tıp daha iyi mesela emzirme dönemine geçince günde 4-5 kere emzirmeye gitmenizi istiyor, anne oteli uygulaması var falan. Edirne belki bu kadar iyi değildir ama illaki göreceksiniz bebeğinizi merak etmeyin. Bu arada umarım söylediğimiz ihtimallerin durumlarn hiçbirisi olmaz doğumdan sonra bebişle beraber sağlıklı bir şekilde hemen evinize gidersiniz 🙏