necmiye86 Kızlar göbeğim inanılmaz derecede kaşınıyor. Kanatma derecesine getircem diye korkuyorum. Bitkisel yağda sürüyorum. Vazalin bebe yağı ile en son hindistan cevizi yağı sürdüm banamısın demiyor. Gece daha çok şiddetleniyor. Sizdede oldumu nasıl başa çıktınız 🙄😬
annekiz6141 necmiye86 Tırnaklarınla kasıma da avuç ıcınle kası ya da karnından ıtıbaren ılık suyla duş al kuzum oda rahatlatır benım öyle kasıntım olmadı çok fazla doktoruna sordun mu?
Aycha necmiye86 Merhaba, Karnınızın son aylarda hızlıca büyümesi veya kolestaz nedeniyle olabilir, her ihtimale karşı kan tahlili ile karaciğer enzimlerinize ve safra asitlerinize bakılsın derim, naçizane.
necmiye86 emin1333 auroraa92 annekiz6141 minikmucit Aycha minikanne123_ fatoss_ orhismommmmmm Şuan bunları kullanıyorum. Ursactive günde 2 idi 4 e çıkardılar. Kremler günde bir. Yeşil olan dermovate baya etkili kortizonlu ilaçmış 5 günden fazla kullanmıycaksın dedi. Diğeri zaten kurdeşen tedavisi için olan. Doğum sonrasıda bi kaç gün devam eder ama korkma geçer dediler. Dr um pazartesi alacaktı. Bunları kullanırsın demişti ama sancılar çıkınca ciğer geliştirici yapalım sende sıkıntı çekme dedi. 36+3 oluyorum yarın. Maşallah bebeğim 10 gün ilerden geliyo. Yarın sabahtan giricem ameliyata dualarınıza talibim🥰❤️😘
fatoss_ Ben 13 haftalığım bugün biri dedi karnın kaşınıyor mu diye bende evet dedim kızın olcak saçlı bir bebek demek dedi 😀
necmiye86 Saçla alakalımıymış ilk defa duydum. Oğlum olucak ama dr ultrasonda saçlarını gösterdi baya saçlı olacak mifen yanıyormu diye sormuştu😄
necmiye86 annekiz6141 bitanem mümkün değil gitmiyo avuç içiyle falan kaçıyonca öyle tatlı acı bi kaşınma ki. 9 da randevum var sorucam bakalım neymiş. Diğerinde daha zayıftım ve daha çok kilo almıştım böyle bişi yaşamadım
necmiye86 Aycha evet aslında aklıma geldi araştırdım ama el ve ayaklarda da kaşıntı oluyormuş. Benim sadece göbeğim kaşınıyor. Başlangıcıda olabılır o yüzden dediğiniz gibi tahlil yapılsın istiycem.
minikanne123_ Aycha benim ilk hamileliğimde kolestaz vardı erken doğuma aldılar ikinciye hamileyim şükür şimdi öyle bir sorum yok hastaneye gitmekte fayda var ani bebek kayıplarına neden oluyor Dr öyle demişti
Aycha necmiye86 Merhaba, Basit bir nedenden dolayı olsun, İnşAllah. Tedbirli olmak açısından tahlil yaptırmak, iyi olur. Temiz sonuçlar alın inşAllah.
necmiye86 temmuzonbir aaa olabilir o hiç aklıma gelmedi. Bakalım dr a gidiyorum tahlil falan yapsın bişi çıkmazsa inşallah bide onu denerim. Teşk ederm 🌸🤗
necmiye86 Kolestaz olabilir dedi dr. Tahlil aldı biri 10 gün sonra çıkıyormuş dış merkeze gönderiliyor dedi. 2 çeşit krem yazdı. Bütün ilaçları kesti. Alerjide olabilir ama biz yinede değerlerine bakmak zorundayız dedi. Yumurta kızartma türü yasak sebze haşlanmış ağırlıklı beslen dedi. Eğer kolestaz çıkarsa bebeği erken alırız dedi.
emin1333 necmiye86 benimde elerde kasintim çok var alerji kiremi vuruyorum ama bir işe yaramadı kan verdim safra kesesinden olabilir dedi doktorum bakalım inşallah bir sıkıntı olmaz
orhismommmmmm necmiye86 bacak kollar karın heryerde vardı. Özellıkle geceleri deli gibi kaşıyordum yara oluyordu artık daha bugün verdım hala hastanedeyım
minikanne123_ orhismommmmmm ay çok kötü ya rabbim sağlık sıhhat versin ben ilk hamileliğimde yaşadım erken doğuma aldılar beni tabi ilaç ta yazdılar 1 hafta kullandım öyle doğuma aldılar orda da bazı sorunlar yaşadım
necmiye86 orhismommmmmm yaaaa üzüldüm geçmiş olsun. Dr erken alırım bebeği dediği. Eğer test pozitif çıkarsa erken alıyolar.
necmiye86 annekiz6141 canım şimdi geldim hastaneden. Nst ye girdim ordaki ebede hemen görünce kolestaza benziyo dedi. Bakalım çıkan diğer tahlile göre dedi dr. Nst de sancılar çıktı. Bol bol dinlen tuzsuz yağsız sebze türü şeyler ye 2,5 litre su haftaya tekrar nst dedi. Diğer tüm ilaçları kesti 2 krem 2 ilaç verdi
minikanne123_ necmiye86 benim ilk hamileliğimde tüm vücudum kaşınıyordu ağzımın içi dahi kaşınıyordu Dr konuşup test yaptırdı safra asidim yüksekti gebdlik kolestazı çıktı ilaç yazdı 1 hafta kullandım sonra doğuma aldı beni 37+0 de doğum yaprım şimdi ikinciye hamileyim 34+2 haftalık oldum öyle bir şikayetim yok çok şükür
necmiye86 minikanne123_ canım yaa çok kötü bişey nasıl katlandın. Ben sadece göbeğimde kendimi kötü hissediyorum. İnşallah bir daha yaşamazsın böyle bişey.