bemekli8gmailcom Her çocuğun gelişimi bireysel. Biraz da zaman tanımak lazım. Bir öğrencim de aynı böyleydi evde gerçekten tüm ödevleri yapıyordu ama okulda hiçbir şey yapamıyordu. Yetiştiremiyordu ya da yapmamak için ağlıyordu ama ilk bir ay çok kritik, düzeni oturttu ve şu an her şey yolunda. Harika bir yazısı ve çok güzel okuması var.
Yazılan diğer yorumlara anca bakma fırsatım oldu ve şunu söylemek istiyorum, çocukları bıraksak gerçekten her şeyin üstesinden gelecekler. Onlara birer yarış atı olarak bakmayı bırakıp, gerçekten yaşının gerektiğini yapmasını beklemeliyiz.
Bir sene geç gönderilmesi gereken ayları öncesinde de söyledim 66-68 ay ve daha aşağısı kesinlikle bir yıl daha beklemeli ama 72 aylık bir çocuğu bir sene bekletip 84 aylık diğerlerinin yanına koyunca da bu sefer 4. Sınıfta çocuk kendini yalnız hissetmeye başlıyor. Hele yapılı bir çocuksa erken ergenlik gibi bir durum da söz konusu olabilir ve böyle bir durum sizin sandığınızdan daha zor geçer.
Gerçekten çocukları bırakın ve yapabileceklerini görün. Öğrenme güçlüğü, zihinsel veya fiziksel bir engeli olmayan her 72 aylık çocuk okumayı ve yazmayı hatta toplama ve çıkarmayı kolaylıkla öğrenebilir.
Zaten 1. Sınıftan istediğimiz de bu.
Bu durum çok komplike değil aslında. Şu anda da 1. Sınıf okutan bir öğretmen olarak açıkça şöyle söyleyeyim: Ağustos ve Eylül doğumlu çocuklar asla sorun yaşamıyor. Ekim Kasım doğumlular hazırbulunuşluğa bağlı yani çocuğun ince motor becerileri gelişmişse asla beklememeli yazık olur. Aralık ve Kasım sonu kesinlikle bir yıl bekletilmeli.
Aylık gelişimin ne kadar önemli ve gerçek olduğunu anneler olarak hepiniz bildiğinizden ona zaten değinmiyorum.
Hazır olan her çocuk ilkokula başlamalı. İki sene anasınıfı okuyan çocukların okuldan soğuma oranı da çok yüksek. Hatta kreşe gidip iki yıl anasınıfına giden öğrencilerimin yazısı, boyaması, etkinlikleri tamamlaması çok zayıf. Çünkü bıktılar.