ozlem_36 Bir oğlum var Ömer Asaf koyduk ismini şimdi ikinciye hamileyim cinsiyet öğrenemedim henüz erkek olursa Alparslan Muhammed koyacağız 🤗
Busra5222 feyzalbayrak eşim istedi bende tamam dedim o alparslan be bartu seçtim anlamlarıda güzel sizin seçtiğiniz isimlerde güzel.anlamı ne
hunilii AycanTemel bizim ilk oğlumuz Duhan Atlas💙 İkinci bebeğimizin de erkek olduğunu bugün öğrendik ve adı nasipse Can Bartu olacak 💙
iyiliktozu AycanTemel bence Alp Eren daha uyumlu olur 2 isim şeklinde. Ayrıca ayrı ayrı da çok güzel isimler
AycanTemel yagmuryig Aslında emir ege dusundum ilk ama görümcemin oğlunun ismi mert emir oyuzden vazgectim
iyiliktozu yagmuryig ayy benim de küçüğümün adı Yiğit Alp 🫠, büyük oğlum Emir Efe sağlıkla büyüsün hepsi 🤲🏻♥️
sibel3329 nursenasu27 ateş ismini 7 yıl önce bence istiyordum. Hocanın biri çocuğa böyle isimleri koyulmaz. Anlamı güzel olan isimler koymak caizdir falan diye anlatmıştı. Vazgeçmiştik
busrayalcnn sibel3329 bu arada evet ismini taşıdığı için anlamının güzel olmasına dikkat etmek gerekiyormuş
nursenasu27 sibel3329 çok araştırdım ettim hiç öyle kuranda bi yazıya anlama denk gelmedim pusulamız kuran canım şimdi herkes hoca olmuş sadece denildi ki yanına ahiretlik bir ismi daha olsun diye
Ozgepi feyzalbayrak Çok güzel bir hareket var. İlteriş vakfı çocuklarına öz Türkçe isimler verenlere altın dağıtıyor 🫠 Çoğalması Arap isimlerinden arınmamız ve özümüze dönmemiz dileğiyle… İsimleriyle varolsun Türk balalarımız🍀🧿
demdemhat Ozgepi niye Arapça isimlerin size ne zararı var? İstediğinizi koyun kim tutmuş sizi. Siz koydukça Arapça isimler azalmıyor ama isteyen yine koyuyor ve kimsenin umrunda da değilsiniz çünkü
eemira Ozgepi o bizim dedelerimiz İslam dinini seçen hz Muhammede tabilerdi. Dinimiz de sadece araplara inmedi canım tabi isteyen istediği dini seçmekte özgürdür. Ama bilginize öte tarafta da size türkçe sorulmayacak mesela من ربك DİYE ARAP ALFABESİNDEKİ harflerimizle sorulacak. Bu kadar bi milleti dışlamanızı anlamıyorum her millette iyilikte var kötülükte. Biz önderimiz diye muhammed ismini çocuklarımıza koyuyoruz ama Atatürk için ölürüz biteriz diyenlerde hiç Mustafa Kemal adını duymadım. Ki Mustafa da arapçadan gelir. Dünya dili İngilizce olarak bilinse de kainatın dili kuran ve kuran harlerindedir.🌸
medias AycanTemel 8. ayın sonunda ‘Ekin Barlas’ koymaya karar verdik 🩵 isim konusunda çok zorlandık çookk…
ekiminannesii medias benim de bir oğlum var adı Ekim 4,5 yaşında. Şimdi yine ikinciye hamileyim o da erkek ve isim bulamıyorum gerçekten. 😟 Ekim gibi sıcak, içten ve samimi isim seviyorum ☺️ çocuğumun karakteri de öyle gerçekten 🌿 erkeğe çok zor 🫤