Ben ilk gebeligimde yaptırmadım ama ikinci gebeligimde kendim şüphelendim. Kendimi durduramiyordum sürekli tatlı bir şeyler yeme isteği yemek yiyince bir süre sonra uykum geliyordu ve hızlı kilo almaya başlamıştım. Bebek geriden geliyordu bir veya iki hafta ilk gebeligimde de öyleydi ama. Bir şeyler farklıydı ilk gebeligimden bende 28. Hafta şeker yüklemesi yaptırdım. Ve 2. Saat şekerim bir tık yüksek çıkti. Öyle diktim kafamı bir kerede ne kustum ne bayıldım. Bana diyet programı verdiler bir hafta bunu uygulayıp sonra parmakla ölçüme başladım. Açlık sekerlerim ve öğlen yemeği sonrası tokluk şekerim yüksekti ve hiç sporla vs düşmedi malesef insülin başladılar. Önce iki hafta yeşil insülin 6 sonra 10 üniteye yükselttiler öğlen yemeği tokluk hala yüksekti ve onun için turuncu insülin başlayacagim bugün. Ama diyetle bunu kontrol altına alan çok kişi varmış ve 3 aylık kan sonucun etkiliyormus. Ben çok aburcubur yemiştim kendime hakim olamıyordum her gün neredeyse tatlı yapıyordum. İlk gebeligimde ağzıma abur cubur sokmamistim öyle düşünün. Bir ara bıraktım bu insülini deneyim dedim 1. Saatsekerimi 200 de görünce aman Allahım dedim hiç bu kadar da yüksek ölçüm almamıştım korktum bebeğe bir şey olur diye hemen geri döndüm.