akn12 benim doğum çantamda birer paket depend, lohusa pedi ve normal ped vardı. Sezaryenden çıktığımda altımda sadece yatak koruyucu seriliydi ve bir süre kanama kontrolü yapıldı. Sonra görevlilee gelip yanımda depend olup olmadığını sordu, verdiğim dependin içine 1 tane de lohusa pedi yerleştirdiler dependi sürekli yenilememek için. Bu arada ben kan sulandırıcı kullanıyorum o yüzden doğumda kanamam fazla olmuş belki de o yüzden bez içine bez takmışlardır onu bilmiyorum ama yine de çok faydalı oldu. Çünkü dependi yanlardan yırtarak çıkarması kolay ama giyerken normal külot gibi giyiyorsunuz. Sezaryenliyken de ilk başlarda ayakları o kadar kaldırmak zor olduğundan sürekli yenilemek pratik değil. Hemşire desteğiyle üç dört kez depend değiştirdim, içi de kirlendikçe lohusa pedi yenilendi. İçine koyulan lohusa pedi baya kalın ve uzun, koruyuculuğu çok iyi, kanatsız olmasından dolayı da çok rahat. Birer paket yetti arttı bile. Üçüncü gün eve çıktıktan sonra normal pede geçtim, çok kanamam olmasa da temiz kalsın diye sık sık değiştiriyorum, onu fazla yedekleyebilirsiniz.