Hatice333
Bu da tamamen sizin ve ilk bebeğinizin durumuyla alakalı. Szi en doğru kararı verecek olansınız. Ben çok ağır bir insan değilim ama mesela evde de sürekli temizlik yapan kafası temizlik ve mutfak işleriyle dolu olan bir insan değilim. Kafam bir tık rahat sayılabilir bu açıdan. Benim kızım hareketlidir mesela ama konuşması ve iletişimi çok gelişmiş olduğu için çok rahat beni anlayabilir. Bu demek değildir ki sürekli sözümü dinliyor😅 ama demek istediğim yaramaz ne dediği anlaşılmayan zorlukta bir çocuk değil. Onunla bir şeyler planlayıp eşlik etmem gerekiyor. Bu da enerji isteyen bir şey. Hamileliğin ilk zamanları çok enerjisizdim mesela kahvaltıyı zor hazırlıyordum. Bazen o koltuktan o koltuğa çocuk oyalıyordum. Çoğunlukla yemeklerimi ve ev işlerini çok minimal düzeyde tuttum. Eşimden Allah razı olsun bu konuda beni hiç daraltmadı. Bir de benim hamileliğim de bulantı Allaha şükür çok nadir olur, nisbeten güzel sayılan hamileliklerim oluyor elhamdulillah.
Yine destan yazdım 🫣😅 dediğim gibi planlama sürecinde ve yaşayacaklarınızda siz ve ailenizin içinde bulunduğu durum belirleyici etken. Oturup derinlemesine tartarak daha doğru kararlar verirsiniz 🌸
Kendi adıma beni endişenlendiren tek şey; doğum sonrası bir kaç ay. Ailemden açık açık yardım talep ettim. İki çocukla ilk bir iki ay yalnız kalmak gözümü korkutuyor. İlk kızımla güzel ilgilenemeyecek olmanın verdiği bir rahatsızlık. Onun gönlünü kırmak istemediğim için eşime bile ben annemlere taşınabilirim diyorum ilk iki haftadan sonra😅 ilk çocukta minimum yardım aldığım için bu taleplerim biraz fazla geliyor onlara ama kimseyi de umursamıyorum. İlk bir iki ay bize bakıcılık yapacaklar artık 😅