Herkese merhaba bu benim ilk postum gebeliğim boyunca buradaki pozitif doğum hikayelerini okudukça hem umudum daha da artıyordu hem de moral ve motivasyonum yükseliyordu bende kendi hikayemi paylaşmak istedim belki birilerine ilham olur. Öncelikle iki doğumum arasında 25 ay var ikinci gebeliğimi öğrendim andan itibaren hep aklımda ssvd vardı ama olur mu olmaz mı diye içimde tereddütlerim vardı sonrasında ssvd destekleyen bir doktor bulunca ve onun da desteğiyle yapabileceğime olan inancım daha da arttı doktor kesinlikle çok önemli bir faktör doktoruma bu kadar güvenmeseydim belki de yine cesaret edemezdim. Gelelim doğum yaptığım güne 38+6 da sabah 9 da rutin kontrole gittiğimizde doktorum açıklık muayenesi yaptı ve 4 cm e yakın açıklığım vardı ama bende ne sancı ne ağrı vs hiçbir şey yoktu muayene ettiği için uyarı gönderdi ve muayeneden sonra hafif kanamam oldu daha sonra nst ye bağlandım ama bebeğim çok hareketsiz olduğu için 1 saat sonra tekrardan gelin nst ye tekrar bakalım dedi o süre zarfında karnımda hafiften sancılar belirmeye başladı saat 10.30 da nst için tekrar gittiğimizde doktorum sancılarımın da geldiğini öğrenince direkt yatışımı verdi ve tekrar nst ye bağlandım asıl olay bundan sonra başladı tabi sancılarım daha da sıklaşmaya ve şiddeti artmaya başladı ama açılmam güzel ilerliyordu ebe muayene ettiğinde 5 cm olmuştum çok az bir suni sancı verdiler onun da amacı açılmamı biraz daha hızlandırsın diye suniden sonra artık sancılar daha da şiddetli vurmaya başladı ve o süre gerçekten çok zordu ama dayanılmayacak bir şey değildi çünkü bana az miktarda suni sancı verdiler ebem tekrardan geldiğinde açılmam 7 cm olmuştu bana açılmamın çok güzel ilerlediğini söyledi içerden yırtığım oluşmasın diye içeriye bir jel sıktı ve onu eliyle masaj yapa yapa yedirmeye başladı o sürede açılmam 8 cm oldu bana sancıları çok güzel karşıladığımı söyledi o ara kanamam başladı ve suyum geldi ebem odada beni birkaç kere ıkındırdı ve çok güzel ıkınıyorsun dedi bu ıkınma da o anda tamamen gelişigüzel bir şekilde oldu öncesinde ne bir video ne bir nefes egzersizi vs hiçbir şey izlemedim ve yapmadım Allah kolaylığını verdi çok şükür sonrasında ağrım gelmeden beni hemen doğumhaneye aldılar yaklaşık 10-15 dk sonra 12.30 da kızım doğdu çok şükür doktorum hemen orda sezeryan kesi yerime baktı ve tertemiz dedi alttan dikişim oldu ama estetik dikiş attıkları için hiç rahatsız etmedi odaya geçtiğimde ilk başta her şey çok güzeldi sanki yeni doğum yapmamış gibiydim yaklaşık 6-7 saat sonra sancılarım başladı ve hiç geçmedi doktorum sezeryan yerime tekrar baktığında içerde dikişlerimin orda bir kan pıhtısı biriktiğini temizlenmese apse iltihap ya da enfeksiyona çevirebileceğini söyledi bu tarz sıkıntılar normalde doğum anında ortaya çıkıyormuş bende saatler sonra ortaya çıktı ve buna doktorum bile şaşırdı benim için bu durum büyük talihsizlik oldu doğumdan 2 gün sonra sezeryan yerimden ufak bir kesi atarak içerideki kanı temizlediler bir de benim sezeryan yerimde boydan boya büyük bir kloid vardı ve onun da herhangi bir tedavisi yoktu ilaç krem ve tekrar sezeryan olunca o deri parçasını kesip temizliyorlarmış doktoruma söyledim madem işlem geçirecem onu da temizlemesini söyledim işlemden sonra sancılarım tamamen gitti çok şükür ama sonrasında ben boşuna mı normal doğum yaptım diye kendi kendime çok üzüldüm çünkü sezeryan yerimden tekrar bir işlem geçirmek zorunda kaldım ve bu durum beni çok üzdü ama düşününce sezeryan ya da normal doğum farketmeksizin doğum zaten başlı başına büyük bir olay önemli olan bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almak ki ssvd biraz daha sıkıntı bir durum vücudumun böyle bir tepki vermesini de sonradan biraz daha normal karşıladım bu tamamen benim vücut yapımla alakalı bir şey damarlarım çok ince olduğu için böyle bir sıkıntıyla karşılaştım. Bu bir süreç ve yaşamadan bilemezsiniz doğumunuz belki de kolay belki de zor olacak ama gerçekten istiyorsanız bedeninize ve kendinize bu şansı verin derim iyi bir doktor ve hastane ile ilerlemekte çok önemli bir faktör tabi bu arada bol bol meryem suresi okudum duanın gücüne her zaman inanan birisi olarak bu süreçte buna bir kez daha inandım biraz uzun oldu umarım güzel anlatabilmişimdir şimdiden doğum yapacak olan herkesin Allah yardımcısı olsun herkesin bebeklerini sağ salim kulaklarına alması dileğiyle 😌