Aslında artik etrafimizdaki konuşmayan çocukların en büyük sebebi ekran ama sizin yokmuş bu güzel bise, bence siz onunla çok konuşamadığınız için çok geliştirememiş olabilir, oğlum 2,5 yaşında biz doğduğundan beri kitap okuyoruz ve ben gurbette old için tek o vardı konuşabileceğim hep konuştum gün içinde doğduğundan beri. konuşması çok iyi der herkes. çünkü ilk 3 yaşta beyin gelişimi hala devam ettiği için ne kadar çok kelimeye maruz kalırsa o kadar faydalı onlar için. Sizde hergun gün içinde ve uyku öncesi kesinlikle kitap okuma rutini yapın, konuşan yaşıtlarıyla birlikte oynayacağı ortamlara gidin ve evde sanki büyük biri gibi hep onunla konuşun ona sorun nasıl yapalım ne istersin bugün ne yemeği yemek istiyorsun gibi ne olursa akliniza ne gelirse konuşun bence ilerler. Çünkü kelimeleri var diyorsunuz. Doktor da kesin bise dememiş çünkü ama erkekler geç konuşur diye düşünüp boş vermeyin bence o çok küçük bir ihtimal. Bunlari deneyin sonra soyledigi kelimeleri sayin ekleme yaptı mı bi bakin kelimelerine ona göre bi süre sonra tekrar gidin doktora. Kolaylıklar diliyorum