seweyt bizimde
Öyleydi anne baba dede mama su hayır sadece bunları diyordu. Konuşmaya teşvik için kitaplar filan aldım limon diyorum mesela kedi diyoem benden duyup kelimeyi tekrarlama istediği bile yoktu. Cırtlı kitaplar va derken hepsini oyuncak gibi kullanıyordu. Çocuk akademi diye bi firmanın bir çok kitabından faydalandım . Doktora götürdüm psikolog dedi
Ki alıcı dili var ama verici dili geri planda kendini isfade edemediği içinde ağlama hırçınlaşma durumları üst seviyeye ulaşıyordu psikolog hiç bir sorun yok dedi herşeyi anlıyor getir götür aç kapat diyorm mesela ışıkları
Aç diyorm açıyo kapıyı kapat diyorum kapatıyo komut alması çok önemli dedi göz teması sosyal iletişim konuşmada bile hareketleri mimikleriyle anlatabiliyor olması anlatamadıgında sinirlenip tepki vermesi normal demişti bi kez sonrası psikologa gitmedik dil terapistinede yönlendirdi
Götürdüm dedi ki henüz küçük kelimeler var anlama algılama var konuşur 2 yaşında henüz dedi ama e yakın hala gelişme olmazsa o zaman daha yoğun görüşebiliriz dedi bana , öncelik zıt kelimeleri öğretmek dedi bize bi çıktı vermişti ağaç bar mesela biri büyük biri küçük , başka bi resimde top var
Biri aşağıda biri yukarıda; kalem var Biri kalın biri ince
Gibi gibi bir çok zıt kelimenin anlatıldığı bişeydi çocuk bu şekilde kelimeleri öğrenirse zıtlık kavramıyla konuşma ve kelime kurması kolaylaşır demişti. Hergün uyanınca kitap rutinimiz oldu hem okudum görsellere göre
Hikayeler uydurdum sonrasında kahvaltısı oyuncaklarla
Oynama saati sonrasında yine bi kitap saati yaptım.
Oynarkende bazen yalnız oynamasını istedim bazende kendim dahil oldum doktor demişti ki bazı şeylere yüksek tepkiler verin mesela bseyi yapabildi aaaaaa harikaa çok beğendim gibi alkışlamak gibi , oğlum 3 yaşında ve daha yeni cümleler kuruyor aynı zamanda kelime sayısı da oldukça arttı. Yaşıtı başka bi arkadaşı şakır şakır konulurken benm çocuğum işte geliyo diyor ki anne top kambuldu top nerde 😂 bazı kelimeleri bebeksin diyo kayboldu değilde kambuldu gibi işte oda dili çevirme meselesi zamanla düzelir. Hergün parka götürdüm abartısız hergün iyi havalarda. Kötü havalarda oyun evlerine götürdüm bazen serbest alanlı bazen ebeveyn eşlikle gruplara katıldık çok faydasını gördük çocuğun çocuklarla iletişimi olmalı bence , 3 4 5 kelimeden oluşan cümleler kuruyor şimdi hepsini hece olarak doğru telaffuz ediyor demiyor ama anlatıyor kendini , Sabahları uyanıyor geliyo yanıma beni uyandırınca anne elimi tut odaya gel dito mesela başak bi çocuk başka şekilde diyordur uzun uzun cümleler kuruyordur belkide bizimde şu an büyük ilerleme göstermiş halimiz yani. Doktor bize twilivors doğru yazdım mı bilmiyorm onu önerdi izledik kelime partisi var onu önerdi netflixde ikiside başka ekran vermedik çok nadir cocomelon izletttij otobüsüm tekeri dönüyor filsn. Uzun oldu ama inan bende öyle cok otizm sandım ki ailem çevrem herkesde acaba mı diyordu şükür değiliz ama çocuğun ciddi desteklenmesi lazım arkadaşımda benmle benzer süreçlerden geçti ama doktor ona özel öğretim önerdi oda oraya götürdü o şekilde çocuk konuşmaya geçti onun çocuğu düzenli psikolog takibinde ciddi gelişme gçsterdi