feyzaciim yok yok kilo anlamında demedim, kas genişlemesi ile doğum sonrasında 5-6 ayı bulabiliyor rahmin eski boyutunu alıp karnın düzleşmesi, iç karnı geniş olanlarda bu süre daha kısa oluyor. Yengemin de iç karnı geniş, gebeliğinin 7.ayında çok şükür hamileyim diyebilirim artık demişti😂 doğumdan sonra da 1 ay içinde toparlandı karnı. Arkadaşımda ise tam tersiydi mesela, uzun sürdü.
Başkalarının göbeği çıktı benimki çıkmadı ya da tam tersi kıyasla kendini üzmemesi için söyledim. İlk gebelikte karın genelde geç çıkar ve ilk 3 ayda bebeğin boyutu maksimum 8-9 cm iken o dönemde alınan kilo ile çıkan karın bebek değil kilo maalesef. İlk trimester için diyorum bunu, sonrasında gelişimi hızla devam ediyor ve bebek büyüdükçe rahim daha çok belirginleşip yukarıya doğru büyüyor. Ama yine karın büyüklüğü tekil/çoğul gebeliğe, bebek gelişimine, alınan kiloya göre her gebede farklı seyrediyor.
Kilo alınması/verilmesi sağlıklı- sağlıksız yorumuna hiç girmedim, herkesin kendi bedeni ve sağlığı bu konuda kimsenin tadını kaçıracak yorum yapmamalıyız tabii ki🫠 Allah hayırla sağlıkla kolaylıkla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşaallah.👼🏻