monii Kızlar simdi benim bebişin cinsiyeti belli değil. Ama kız olursa eşim vefat eden annesinin ismini koymak istiyordu. Ben de tamam dedim yanına da ben bir isim koyacaktım. Annesinin ismi Cennet uzun zamandır bir kızım olursa yanına ne koyarım diye düşündüm ama hic biri içime sinmedi. Dün ablamla konuşurken ablam Alâ nasıl olur Cennet Alâ dedi. Aşırı beğendim dünden beri insallah kızım olur ismi çok güzel oldu diyip duruyorum. Şu ana kadar o kadar çok isim düşündüm ki ama hic biri içime sinmedi. Bunu da duyar duymaz benimsedim. Sonra anneme söyledik dinen uygun değil dedi. Araştırmış uygun değil diyorlar dedi. Ama ben bu ismi koymak istiyorum. Ne yapsam bilemedim. Bi fikriniz var mı? Neden bu isim dinen uygun değil ki
Busra5222 monii bence ismin sadece kuranda geçmesi değil anlamlı olmasıda önemli . Anlamlı dediğimde güzel anlamlı olacak mesela benim görüşüm ben çocuğuma ateş ismi vermezdim onun gibi.
leblebi_ monii vefat eden birinin ismini koymak doğru değil bunun için söylemiş olabilir ama içinize sinen ismi koyun sonra ısınamazsınız isim gerçekten önemli 🫶🏻
monii [silindi] cennetin güzelliğini ifade ederken cennetül alâ deniyormuş. O yüzden ala olabilir alya olabilir ama alâ olamaz demisler. Ben yine de tekrar müftülüğe sordum ama daha cevap vermediler
laraa26 bence çok güzel olmuş A’ la sureside var önemli olan sizin içinize sinmesi, sanırım anlamı yüce olduğu için şöyle düşünün yüce rabbimin yarattığı kul, onun gücü yüceliğini gösterir kulları rabbim ne kadar yüce ki insan yaratıyor
monii Busra5222 aslında kuranda geçtiği için değil anlamı icin alâ istedim. Alâ güzel yüce demek hatta isim olarak yüce güzellik anlami taşıyor. Yani baska bi anlamı varsa bilemiyorum ama bildiğim böyle
monii leblebi_ yaa evet aslında düşününce istemedim ama başta söz vermiş bulundum. Annesi eşim çok küçükken vefat etmiş. O da hep hayalini kurmuş. O yüzden eşimi kırmak istemedim tamam koyalım dedim. Annem o yüzden demiyor ama. Cennet tamam da yanına baska bir isim koy diyor ikisi birlikte dinen uygun değil diyor
tortillam_ Anneniz doğru demiş ve inanır mısınız az önce izledim her kuran da geçen isim konmazmış. Mesela biri ateş demiş evet konmaz. Aleyna ismi o da konmaz. Üzerimize demekmiş anlamı. İyice araştırın. İsim kulağa çok hoş geliyor bu arada
monii tortillam_ kuranda geçtiği icin değil aslında kulağa hos geldigi için bir de anlami güzeldi o yüzden istedim. Cennetin yanına uyumlu isim bulamadım. Çok düşündüm ama hepsi sacma geliyor. Bir tek bu içime sindi o yüzden istedim.
derya_1010 monii ala dinde üstün anlamına geldiği için öyle demiştir hem cennet hem ala bende bilemedim hayırlısı 😅