milagunes Şeker yüklemesi yaptıran/yaptırmayan var mı? (Sebebi ile anlatabilir misiniz? ) Kimisi yaptırın diyor kimisi yaptırmayın diyor, kafam çok karıştı, çok kararsızım. 25. Haftamdayım 🥹
_ebrugenc milagunes ben yaptırdım doktorum çünkü yaptırmamı istemişti bir zararını görmedim şu an 36 37 haftalık hamileyim sırf doktorum önerdi ve tavsiye ettiği için yaptırmıştım
damla6565 milagunes benim de doktorum önerdi 24 haftalığım bende çok kararsızım yapıp yapmamak hakkında
milagunes leefamily bilemiyorum ki kafam öyle bir karışık, sağlık ocağındaki hemşire önermedi mesela.. bakalım doktorum ne diyecek daha gitmedim.. araştırmalarımda riskleri de var, kimi araştırmalarımda risk yok diyor.. 🥺
leefamily milagunes doktor kontrolde bebek önden gidiyorsa, suyu fazla ise vs istiyor zaten, benimki önden gidiyordu 24. Haftamda istedi yaptırdım.
cuteregina milagunes risk neymiş mesela? Ben hiç duymadım riski zaten eğer testte bir hata olmazsa ya da bazen bayılmalar oluyor onlar olmasa bir kere yapılıyor ve şekerli su içiyorsunuz kanıtlanmış bilimsel bir zarar duymadım hiç test yaptırmadığınız varsayalım ve şekerinizin olduğunu düşünelim bebeğin gereğinden fazla kilo alması doğumun zorlaşması sezaryen ihtimalinin artması sarılık riski bebeğin suyunun fazla olması solunum sıkıntıları daha inanın aklıma gelmeyen bir çok sebep var ama endişeniz varsa da şöyle yapılabilir önce açlık ve tokluk baktırırsınız kan vererek orada bir sıkıntı görülürse şeker yüklemesi yapılabilir
milagunes cuteregina diyelim ki açlık tokluk baktırdım bir sorun çıkmadı.. sonraki haftalarda bir sorun çıkarsa geç kalmış olurum artık değil mi ?
cuteregina milagunes yani şeker çıkarsa bile zaten doktor diyet öneriyor onun dışında başka bir ilaç kullanımı bir tedavisi yok Genelde 22. hafta ile 30. hafta arasında yapılabiliyor biraz geç olsa da örneğin siz 30. haftada yaptınız ve hakikaten şeker çıktı yine zaten diyet yapacaksınız ama bu dönemde olan şu doktor bu kadının şekeri var diyecek bebeğin kilo alımına bakacak sezaryen riskine bakacak erken doğum riskine bakacak doğum planlamasını belki ona göre yapacaksınız bu gerçekten şekerli su bir kere içiyorsunuz ve bir aksilik çıkmazsa tekrarlanmıyor zaten ve bebeğe de bir zararı yok yani evde içtiğiniz çay gibi düşünün
_ebrugenc milagunes ikna olmayacak bi durum yok ki zehir içirmiyorlar şeker ve su doktorum ben bu testi yaptırmanızı tavsiye ediyorum dedi bende tamam yaptırayım dedim yaptırdım Değerler gayet normal çıktı Öncesi sonrası baktı zaten sorun olmadı çok şükür
bia777 Ben yaptırmayı düşünmüyorum doktorum da önermiyor zaten 🙂↔️ şeker çıkarsa eğer diyet yaptırıyorlar, çıkmadan sağlıklı beslenmek varken neden vücuduma bir anda o kadar şekeri sokayım hiç mantıklı gelmiyor bana açıkçası.
milagunes bia777 kimi doktor öneriyor kimisi önermiyor baksanıza gelen yorumlara.. iyice kafam karıştı 😅 sizin doktorunuz neden önermedi ?
cuteregina bia777 içtiğiniz su şekerli su evde içtiğiniz şekerli çay gibi arada hiçbir fark yok ilaç değil vücudunuz şekere nasıl tepki veriyor onu ölçüyorlar sadece ve sizde bunun bilinciyle yeme içmeye daha çok dikkat ediyorsunuz ve doktorunuz doğum zamanı yaklaştığında şekeriniz olduğu için doğum planına karar veriyor bebeğin iri olacağını tahmin ediyor ve buna göre bir yol alınıyor doğum için de çok önemli şeker var mı yok mu bilmek
mrvnr35 milagunes ben yaptırdım sanırım 24. Haftaydı şu an 34 üm hatırlayamadım 🤣 Doktorum istedi yaptırdım bir sorun da olmadı zaten şeker yüklemesi kötü birşey değil gebelik şekeri varsa onu gösteriyor yoksa zaten çıkmıyor birşey canım için rahat olsun bende gebelik şekeri çıktı ben zaten yememden içmemden anlıyordum tokluk şekerimin yükseldiğini iyiki yaptırmışım netleşti ve önlem aldık diyetle toparladım şekerimi en azından ne yediğimde çıkıyor onu anlıyorum artık . Bende eskiden de insülin direnci yüksekti zaten bu arada şeker hastalığına sınırdaydım ameliyat falan oldum derken şeker normale döndü ama gebelikte çıkması muhtemeldi çıktı da zaten görmüş olduk . Doktorun kan sonuçlarına göre yaptırmanı öneriyorsa doktorunu dinle derim 🙏🏻
milagunes mrvnr35 ilk kan verip sonuca göre mi içiriyorlar yoksa , kanı verdikten hemen sonra mı içiriyorlar 😅
milagunes cuteregina kimi doktorlar hastalarına önermiyormuş şeker yüklemesini.. bu da kafa karıştırıcı .. gelen yorumlarda gördüm 🥹
bia777 cuteregina evet doğru ben hamileliğimin başından beri dikkat ediyorum şeker yüklemesi yapıldığında da dikkat edicem ne fark var arada peki onu anlayamadım 🙂 şekerimi yükleme yapılmadan da pekala takip edebilirim hamileliğimden önce de rutin kan tahlili veren birisiyim ve hiç şekerim yüksek çıkmadı, herkesin kendi tercihi tabiki saygı duyuyorum bunun kararını sadece siz ve doktorunuz verebilirsiniz 😌
mrvnr35 milagunes önce açlık kanı verdim ardından içtim içeceği sonuç beklenmiyor içecekten 1 saat sonra tokluk kanı veriliyor sonra bir kere daha kan veriliyor o kadar 😁 3 kerecik 😁
cuteregina milagunes o zaman siz doktorunuza ve sürece güveneceksiniz ben yaptıracağım insanların yorumlarını hiç dikkate almıyorum çünkü bbmde bir sıkıntı olsa gelip onlar bakmayacaklar ben bebegimle ilgileneceğim uzulecegim stres olacağım bebeğim çekecek bunu o yüzden genelde insanlardan fikir almıyorum doktoruma danışıyorum emin değilsen başka bir doktora daha danışıyorum bu kadar