laydakt sorun yok demek için her şeyin yapılmış olması gerekiyor. İlk bu sürece girdiğimde normal doktor kontrolüne gittim planlı gebelik düşünüyoruz ve rutin kontrol amaçlı geldim diyerek. Nerden bilebilirdim ki senelerce evlat sahibi olamayacağımı. Kaç tane doktor gezdik, kaç hastane, kaç operasyon…
Olur sebep yok dediler sonra dediler ki sperm hareketliliği biraz düşük bu sebep olabilir. 1 sene sonra tekrar bakıldı düzelmiş dediler hsg çekildim tüpler açık dediler 1 sene sonra tüpümün biri tıkanmış. Histeroskopi yapalım dediler yaptılar dediler ki rahmin Y şeklinde ve normalden küçük bebek olsa bile düşük yaparsın ya da erken doğum yaparsın. Ameliyat olmam lazımmış. Emin olamadım ve artık kafamda netleştirdiğim bir doktorla tüp bebeğe başladım ameliyatsa da o yapar dedim. Ameliyatlık durum yok ama detaylı sperm bakılmamış bakıldı ve şekil bozukluğu yüksel seviyede geldi E tüpümün de biri tıkalı. Başladık tüp bebek sürecine her şey güzel ilerledi Mikroenjeksiyon ile embriyolar oluştu ve güzel kaliteli embriyolar. İlk transfer yapıldı kocaman negatif. Sanıyoruz ki olacak… onlarca hormon iğneler, psikoloji de gitti…
Üzüldük, yıprandık hemen toparlandık tekrar ara vermeden yapalım dedi doktor ama önce histeroskopi yapalım rahime çizik atalım çizik atıldı yeniden transfer günü geldi çift embriyo dedik ki şansımız yüksek… olur gibi
Pozitifi gördük ama erken düşük oldu bu defa da yıkıldık… 4 günde olsa mutlu etmişti Rabbim bizi be çok şükür ilk defa hamile kalabildiğimi görmüştüm. He bir de diyordum ki etrafıma sen azından hamile kalabiliyorsun kimyasal da olsa benim o da olmadı… büyük konuştun Sema dedim. Doktor araştıralım dedi başladık yeni tetkiklere sonuç olarak dedi ki bağışıklığın yüksek vücudun embriyoyu kabul etmiyor yabancı görüp dışarı atıyor. E bu ne de şimdi napıcaz romatolojik bir rahatsızlığın olabilir ve bağışıklığı bu yükseltiyor olabilir. Romatolojiye gittik bir rahatsızlığım çıktı genetik. Ankilozan Spondilit… omurga romatizmasıymış haydiiiii yeni bir süreç git gel git gel gebeliğe engel değil dediler başka doktorlara gittim e sonuç yok ortada. O sırada anneme cilt kanseri teşhisi koyuldu Sema zaman bu zaman değil anneme bakmam lazım hiç düşünmedim napıcaz demedim. Sadece tamamen bıraktım. Çok şükür Allah’ıma annem düzeldi. O düzelince ben yeniden bir araştırma içine girdim ama karar verdim tüp bebek doktorumu değiştiricem. Araştırdım ve şuanki doktorumla yollarım kesişti çok çok içime sindi embriyolarımın fotoğrafını gördü ve dedi ki bunlar o kadar güzel ki çime atsan orda büyür bu söz bana öyle bir umut oldu ki…
Ama dedi önce rahmin gerçekten normalden küçük çünkü üstte perde var onu almalıyız sebep belki o değildir ama ekarte edelim bunu. Histeroskopi ile onu aldı… üçüncü histeroskopimdi ama 1 ay sancı çektim yüksek doz ağrı kesicilerle dayandım dayanmak zorundaydım çünkü doktorum perdenin yeri iyileşsin diye spiral taktı vücudum ona tepki gösterdi ve çok ağrı yaptı ama 1 ay dayandım sonu güzel olsun dedim..
Sonra dedi ki bağışıklık evet yüksek gelmiş bunun için serumlar vs var onları kullanalım.
Bir de Trombofili paneli bakalım ( kan pıhtılaşması ) sonuçlar geldi bir de ne görelim 3 tane genim mutasyonlu gebelik boyunca kan sulandırıcı iğne yapacaksın Sema dediler… yaparım dedim sonu güzel olsun.
Bütün detaylar tek tek incelendi sabır, umut, dua, gözyaşı ve tevekkül… 3. Transferim oldu. Çok rahattım rabbim ne verirse benim için en güzelini verir dedim… Rabbim doktorumu vesile kıldı, tedavileri vesile kıldı. Güzel bir pozitif yakaladık şuan çok yeni hamileyim. İnşallah bu pozitiflik hep devam eder bebeklerim sağlıklı bir şekilde büyürler ve sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak nasip olur. Rabbim bize o günleri de hayırlı ve sağlıkla gösterir inşallah. Şimdi içimde korku, endişe ama bir o kadar huzur var. Sonu ne olur bilemiyorum ama Rabbim benim için en iyisini bilir 🤲🏻
Sabırlı olun yelkenleri suya indirmeyin rabbimin bizler için belirlediği vakit ve zaman vardır biz bunu bilemeyiz. Peşinden koşun pes etmeyin. Biz güçlü kadınlarız pes etmek bize yakışmaz 💪🏻 inşallah Rabbim en kısa sürede mucizesini nasip etsin size hayırla ve sağlıkla 🤲🏻