@“benimbebegimm” Merhabalar. Umarım iyisinizdir. Banada 26-cı haftamda pesser takıldı.Benim bebekler hep tüp bebek.İlk gebeliğim ikiz gebelikti ve önlem amaçlı serklaj oldum ama 22 ci haftada bebeklerden birinin suyu patladı.23+5 te de diğerinin suyu patlayınca suni sancıyla doğum yaptım ve malesef yaşamadılar. İlkinde serklaj tutmadığı ve üstünede enfeksiyon kaptığım için bu gebeliğimde serklaj yaptırmadım.Ama 2 haftada bir rahim ağzı ölçtürüyordum. 20 haftama kadar 37 mmdi ve 1 hafta sonra hastalandığım için 34mm düşmüştü ve tam 25 haftama kadarda progestron fitille sabit kaldı.Bir ultrasonda doktorum hunileşmen var diyordu,diğerinde hayır yok diyordu (aynı doktor). Daha sonra fark etikki meğerse benim hunileşme dinamikmiş.Bazen açılıp,bazen de kapanıyor.Mesela 5 dakika açılıyor daha sonra kapanıyor rahim ağzı.Doktorumun önerisiyle,kaybım olduğundan 26 haftamda 34mm le pesser halka takıldı ve yatmam gerektiğini söyledi.İstersen anesteziyle takalım,dayana bilirsen 5 dakikalık işlem anestezisiz yaparız dedi. Ben anastezisiz tercih etdim. Zorunda kalmadıkcada kalkmıyorum ve hep evdeyim.Her hafta crp değerlerime bakılıyor. Sizde durumlar nasıl?