fundadg böyle değere göre pek iyi konuşmadı doktor böyle olup sağlıklı bebeği olanlar oldu mu ? Haziranda 35 yaşına giriyorum
melismersin fundadg 35 yaşta 2 li tarama değilde fetal dna öneriliyor genelde. Bende 32 yaşımdayım. Doktorumun dediği tek şey boşuna strese girmeyelim yaş faktörü riskleri arttıracak fetal dna yapalım demişti. Ayrıca asla kendisi bulmadı firmayı anlaşmalıda değildi biz eşimle araştırıp bulduk. O sebeple hiç o topa girmedik. Eğer durumuz var ise kesin sonuç için bence yaptırmalısınız. O da sıkıntılı çıkarsa amniyosentez istiyorlar zaten.
derya_1010 fundadg aa aynı hastaneye gidiyormuşuz benim iyi çıktı şükür doktorum özgür Özdemir bayan bu arada yeni açılan hastane çok iyi diyolar şehir hastanesi oraya ni git istersen ama çok tanıdıgım var böyle diyip diyip çocukları çok da sağlıklı olan hep kandrmaca bu testler bence
fundadg Ücretli bir test yaptır istersen dedi doktor ama sonuç olarak varsa da 5 aya gelmiş bebeğe kıyılmaz ki 😞 dua edip ümit etmekten başka bir şey düşünemiyorum
fundadg Değer 3000 çıkmış , 3000 tane saldalye düşün bi tanesi kırık ve sen gidip ona oturuyorsun ya da buradan çıkınca sana otobüs çarpada bilir çarpmayada bilir ihtimaller dahilinde dedi . 1000 düşük riskmiş yok diyecek kadar azmış benim 3000 çıktığı için yok ta diyemem var da diyemem dedi . Fetal dna yada amniyosentez yaptır dedi
asil15 fundadg yani bebegindwn vazgecmiyceksen boşuna yaptırma derim banada yaşımdan dolayı yaptir demislerdi hayır dedim sadece detaylıya girdim ne olursa olsun kabulüm dedim artı burda çok var sagliksiz diyip gayette sağlıklı olan bebekler tabi karar sizin
fundadg Nasıl vazgeçilir ki . İlk bebeğim değil sürpriz bebek bu 4 ay bitiyor hareketlerini hissediyorum kalbi atıyor gelişimi çok güzel nasıl kıyılır ki ? Belki bencillik olarak algılayan olabilir ama ha yaşayan çocuklarıma kıymışım ha karnımdakine ikisi de aynı
fundadg Ense kalınlığı 1.17 yazıyor burun kemiği bilinmiyor yazıyor , doktor cihazlar iyi değil diyor her gittiğimde burası ilçe , bundan sebep mi burun kemiği bilinmiyor yazıyor ya da yok mu bilemiyorum doğru düzgün bişey demedi
yeliz1923 fundadg Cihazlar iyi olmadığı için ölçümler de yanlıştır muhtemelen canınızı sıkmayın başka bir hastane varsa yakınınızda oraya gidersiniz bir de 🥰
aleyna123f fundadg ense kalınlığı normal hatta çok iyi devlet hastanesine gittiysen burun kemiği gözükmemiş olabilir tek seferlik de olsa özel hastaneye normal muayeneye git ikili tarama olmasa da normal ultrason da burun kemiği ense kalınlıpuna bakıyor canım doktor için rahat eder bu testler hiç bir zaman kesin bilgi vermiyor ve çoğu zaman da zaten sonuç yanlış çıkıyor
blnmyld fundadg Canım sen bence başka bir hastaneye de görün çünkü ikili tarama da burun kemiği bilinmiyor ne demek var ya da yok yazılmalı bakmış olması gerekiyor başka bir hastanede testi tekrarla derim ben ultrasonda sıkıntı olmazsa Allahın izniyle tarama testinde de yoktur o zaten kesin tanı değil tahmin benim NT 1,50 mm zaten sınır 3 olması lazım senin altında ense kalınlığı iyi burun kemiği de varsa gönlünü ferah tut
fundadg Merkeze gidicem burda tek hastane var bir de özel var sadece , Allahtan gelene kabul ama doktorlar insanın psikolojisini bozuyor
skrnzrc mamiali merhaba bende de ense kalınlığında artış var sınırda diyor burun kemiği var beni çok korkuttular
betuussss16 Canımmm benim de ikili taramam baya yüksek çıktı hatta aeninkinden daha yüksek ben de 1/135 cıktı kombinasyon ben de 135 kadından bi tanesiyim aynı anda doğum yapınca 135 kişiden birinde down sendromu olabilir denildi benim de ultrason bulgularım çok çok iyiydi fakat kan sonucu beni darmadağın etti hemen özel hastaneye gittim ultrasından bakıldı tekrar doktorum dedi ki içimi gıcıklayan birsey görmüyorum detaylı ultrasonu bekliyorum şimdi 17 haftalık olduk 20. Hafta gelince iyi bi perinotolog bulup detaylı yaptıracam inşallah güzel sonuçlar alırım sen de inşallah sağlıkla kavuşursun