sarilale123 beraydogru ben zofer kullandım son çare doktor danışmadan asla kullanmayın ama bulantıyı kusmayı bıçak gibi kesti
beraydogru sarilale123 zofer bile fayda etmedi çok çaresizim artık aç kaldıkça bulantı da artıyor ne yapacağım bilmiyorum artık🥺
AycanTemel beraydogru Benimde aşırı midem bulantım vardi doktor bana pilav yazdi midem.bulaniyor dediğimde ve hala kullanıyorum kullanmazsam acillik oluyorum kusmaktan baş ağrısından
zehraclk0 beraydogru Allah yardımcınız olsun çok zor. Şu an ikinci hamileliğimde yine aynı şeyi yaşıyorum ben de. Hangi ilacı kullanıyorsunuz?
beraydogru zehraclk0 Rabbim sizin de yardımcınız olsun bulantı adına kullanılabilecek kaç ilaç varsa hepsini kullandım bana mısın demedi bile
Aysekaram beraydogru yaa sizi çok iyi anlıyorum 10 haftalığım kilo verdim. Hiç bir şey yiyemez olmuştum serum aldım etki etmedi.prilam kullanıyorum gece yatmadan.o en azından kusmayı engelliyor ama bulantıya çare yok gibi. Limon koklayın yanınızda dursun ben biraz onunla rahatlamıştım. Tansiyon problemi yaşadım ama sanki 2 3 gündür biraz daha sakinim.. Acıkınca hele dayanılmaz hal alıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun 1 aydır yatak döşek yatıyorum sizi çok iyi anlıyorum ruh halinizi ama sabredin 🤲
Aysekaram beraydogru tek değilsiniz mutsuzum ben nasıl düzeleceğim diye gece gündüz ağladım🥹 ama inşallah azalır ve düzeliriz.doktorunuz ne diyor bu kadar şiddetli kusmaya serumla beslenseniz bari
beraydogru Aysekaram hiç bir şey fayda etmiyor desem yeridir geleneksel yöntemlerle arıyorum şansımı ilaç serum hiç biri fayda etmiyor ilk başlarda zor zannediyordum şimdi besbeter haldeyim Soluğum kesiliyor afedersiniz acı su çıkıyor açım çünkü yiyemiyorum nasıl bir süreç bu burnumdan geldi 🫠
busrasogut beraydogru ben 3 günde bir serum aldım 15+6 hafifledi biraz. Naneli sakız biraz bastırıyordu ama ilaçlar bana da fayda etmedi. Serum desteği denedin mi
babyonn 5-14 haftalar arası bulantı kusma yaşadım ve sonra azalarak kesildi biraz daha bekleyin 16 gibi daha iyi oluyormuş ben şu an 15im gün içinde yine bir uğruyor ama çok daha iyiyim yeşil elma tavsiye ederim ekşi olacak ama bulantıyı kesiyor bir süre
kbuse35 beraydogru bana prilam, çubuk kraker, limon koklamak birde polo şeker yemek iyi gelmişti. Tavsiye ederim umarım size de iyi gelir. 3,5 ay çekmiştim bende ama sonrası yani 2. Trimester hamileliğin en güzel zamanları 😊
zehraclk0 beraydogru En ağır ilaç zofer, zofran diye biliyorum. Mide bulantım olduğunda hastaneye gidiyordum artık bu ilaçları veriyorlardı bana
Aysekaram beraydogru aynı aynı şeyleri yaşıyoruz inanın yapmadığım şey kalmadı serum aldım sabahına aynı yerde kusmaya başladım. Peki size bakan birisi var mı tekmisiniz. Ama dediğim gibi yanınıza limon kesin koyun onu koklayın. Zencefilli su içebilirsiniz. Suyun içine limon dilimi atmıştım su bana kokuyordu çünkü. Diğerleri hep aynı leblebi çubuk galeta ama onları da yiyemez haldeyim bıktım. Hala belli başlı şeyleri yiyorum yemek fotoğrafı görsem bulantı geliyor🥹
bbberil beraydogru onzyd bana iyi geliyordu bi tek o durdurdu. çok hafif bir bebek gibi beslenmeye çalış baharatsız yağsız haşlanmış hafif sebzeler gibi seyler havuc mide bulantıma iyi geliyordu bir de kaşar peynir başka hiçbir şey yemediğim günler oldu kendini zorlama çevrende ye bir şey olmaz diyenleri aldırma. bebek senin kanından besleniyor zaten sadece su içmek konusunda biraz zorlamaya çalış kendini
beraydogru Aysekaram Bakanım da yok maalesef tek başımayım ne yemek görmek ne ismini duymak istiyorum aynı şeyleri yemekten usandım dediğiniz gibi gitmiyor da artık ne olacak halimiz böyle Allah yardımcımız olsun inşallah 🥲
Ziyangillerrr_ beraydogru Ahh seni çok iyi anlıyorum maalesef 7. Haftada başlayıp 18. Haftaya kadar devam etti artık her 2 günde bir acile gidiyordum acildeki doktor bile halime üzülüyordu. Prilam kullandım ilk 1 hafta iyi geldi sonrasında etki etmedi. Medpamid verdi oda aynı şekilde 1-2 hafta topladı sonra yine başladı. Ağzıma su dahi koyamıyordum sabahtan başlayıp gece yatana kadar devam ediyordu artık hergün ağlıyordum. Bebek harekt ettiği andan itibaren bulantılarım azaldı sonra tamamen geçti. Neler denedim neler yaptım hiçbiri işe yaramadı. Size bol sabırlar diliyorum. Sadece geçeceğini bilin 💞🥹
beraydogru Ziyangillerrr_ Tek temennim hemencik geçmesi acilde serviste kaç doktor varsa artık şikayetimi sormuyorlar bile ilaçlara da çok çabuk bağışıklık kazanıyorum geçmezse de kafayı yicem gibi geliyor artık rutin gibi sabah uyan banyoya koş yat yine banyoya koş evin diğer odalarından bile bir haber hale geldim kahroluyorum resmen umarım hemen geçer 😭
bbberil beraydogru çok hafif beslen sanki bir bebekmişsin ve ek gıdaya geçiyormuşsun gibi haşlanmış sebze ye böyle mideyi yormayan hafif sebzelerden ve kahvaltılık yemek beni en az kusturan bunlar olmuştu. domates gibi asitli şeyler kusmayı tetikliyordu nelerden daha çok etkilendiğinine dikkat etmeye çalış
beraydogru bbberil bir çok şeye de alerjim var domates vs tüketemiyorum zaten en son ne zaman kahvaltı ettiğim de muamma çubuk krakerle bu zamana kadar iyi ilerledim diye düşünüyorum vücudum vitamin varlığını bile unuttu kuru çubuk yemekten ilaçlarda fayda etmiyor maalesef
mutluannemveben beraydogru canım ilaç vermedi mi doktorun, prilam dr diye bir mide bulantısı ilacı var ben onu kullanıyorum çok iyi geldi