eci13 irosisko eskı ve yenı mevcut yasaya göre doğuma 8 hafta kala yanı 32+0 da haftada mutlaka yasal süreci baslatmak gerekıyor. Eğer ızne cıkılacak ise calısamaz raporu ızın baslangıc raporu,eger calısabıleceksenız de calısır raporu almak gerekıyor.
sudeli4 aozturk aa hiç bilgim yoktı ben şimdi 5 mayısta mecbur başlatıcam işe gidemiyorum Rapor yenilemiyorlar derken doğum izni başlatmam şart nasıl olır bilmiyorm süreç
chnkymyrky aozturk ben 170i aradım doktorunuz güncelleyebilir dediler, dontoruma mesaj attım 36+6 olduğum gün yabi salı günü gel düzenleyelim dedi ama sistem kabul ediyormu nasıl düzenleme yapılacak emin olamıyorum geç kalmaktan da korkuyorum
btla chnkymyrky 1mayısta raporum hazırlandı maalesef resmi gazetede yayınlanmasına rağmen hastanelere bilgilendirme gitmemiş, sistem henüz aktif değilmiş yapamadılar 38 haftaya kadar.. inşallah haftaiçi bu sorun çözülür işleminiz gerçekleşir.
bilmemben Calisabilir raporu aldıktan sonra yillik iznimizi kullansak dogum sonrasına aktarım olur mu kızlar
eminemirr birmayismasali bu durumda SSK’dan alacağımız ücrette artıyor dimi 82 mi neyse 120lere çıkıyor diye okumuştum
btla chnkymyrky evet tam 32+0da almalısınız dendi hastane tarafından çalışabilir raporu aldım ama maalesef sistem 37 ye kadar izin vermiş. Şimdi rapor düzeltilebilir mi onu sorgulamaya çalışacağım.
aysel00 buketdeniz19 canım ben şimdi 34+4 deyim tamam mı çalışamaz raporu alıcam artık 32 de çalışabilir almıştım ama işim ağır olduğundan çıkmak istedim hastaneye gidip iptal edicem bunu biliyorum da bu rapor parası nasıl oluyoe bilgisi olan varmı acaba ne zaman yatar ne kadar ytar nasıl yapıcam gram bilgim yok
buketdeniz19 aysel00 özel sektördeysen raporun bittikten 1 hafta sonra yatıyor canım memursan zaten aylık maaş olarak alıyorsun
aysel00 buketdeniz19 tamam canım şuan anladım gibi ben 34 haftalığım 38 de doğum olsa sonra yatıyor demi hepsi birmi yoksa yarım yarım mı canım
buketdeniz19 aysel00 evet almayacaksın 6 ayın sonunda iznin bittikten sonra rapor parası hesaplanıp hesabına yatacak yada bankaya adına yatırıyorlar canım
aysel00 buketdeniz19 saol canım ama çok saçma değil mi bu süre zarfında borcu olan falan nasıl olucak
ozlem_ak Arkadaslar ben 32 de izne ayrılmak istiyorum ama ilk raporu devletten alsam ikinci raporu doğum yaptığım yani özel hastaneden alsam problem olurmu bu şekilde yapan oldumu acaba
buketdeniz19 aysel00 evet bana da mantıksız geliyor aylık olarak bölse vereceği parayı herkesin işi görülse