leviathan canım benim öncelikle bu kaygıların çok normal daha önce bu deneyimi yaşamadığın için, suni sancıyla 2 vajinal doğum yapmış biri olarak söylüyorum en önemli şey açılma ve nefes kontrolü açılman hızlı olduğu sürece vajinal doğum korkulacak bir şey değil açılman olmazsa da zaten sezaryen oluyorsun.Vajinal doğumda toparlanma iyileşme süreci çok daha hızlı oluyor daha çabuk ayaklanıyorsun, sezaryende süreç daha uzun oluyor.Birinde doğumda ağrı çekiyorsun birinde sonrasında bebeğin sağlıkla gelsin en önemlisi o, pilates topu al evde kolay doğum egzersizleri yap, nefes egzersizleri yap doğuma giderken yemek için tek sayı olacak şekilde hurmanı hazırla(1-3-5 artık kaç tane yiyebilirim dersen)sancın gelirse sıcak duşa gir hatta oturabiliyorsan sıcak suya otur bi leğende sancıların sıklaşana kadar evde vaktin olacak merak etme, suyun geldiğinde hurmaları bi güzel ye direkt hastaneye git.Bunlara ek olarak ben 36 haftadan sonra her akşam 1 fincan papatya çayı içtim rahatlamak ve kolay doğum için kızımda 38 haftadan sonra kekik çayı da içtim doktorumun önerisiyle bunlar hep rahmi yumuşatan ve açılmayı kolaylaştıran şeyler.Bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah