Herkese merhaba, bir şey danışmak istiyorum.
Benim gebeliğim biraz sürpriz oldu. Tek bir ilişkiden, yani gerçekten çok düşük ihtimallerle hamile kaldım. Üstelik yumurtlama günüme daha beş gün falan vardı. Bu yüzden hâlâ şaşkınım.
Hamile kalmak isteyen çok fazla insan var, bunun farkındayım ve şükretmem gerektiğini de biliyorum. Ama gebeliği hiç planlamadan, hazırlanamadan öğrenince sanki eski benliğime veda edemeden bir anda “anne” kimliğiyle yaşamak zorundaymışım gibi hissediyorum. Artık bir şey yapmak istediğimde düşüneceğim bir kişi daha var ve önceliğim o olacak. Bu düşünce beni bazen bunaltıyor.
Belki bencilce gelebilir ama küçükken zor zamanlar geçirdim. Evlendikten sonra ilk defa gerçekten rahata erdim, özgürlüğümü hissetmeye başladım. Tam “şimdi kendim için yaşıyorum” dediğim anda hamile olduğumu öğrenmek, bu özgürlüğüm elimden alınıyormuş gibi hissettirdi.
Herkes “bebek engel değil, hayatına uyum sağlar” diyor ama bir yandan da çok fazla olumsuz örnek duyuyorum. Henüz yolun başındayım ama şimdiden düşünmeden uyuyamaz oldum. Önceden de kilom vardı, şimdi daha fazla kilo alırım diye korkuyorum. Eşimle ilişkim nasıl etkilenir, bebek sağlıklı olur mu, doğumdan sonra hayatım nasıl değişir… Kafamda o kadar çok soru var ki.
Aslında gebelikten önce bir plan yapmıştım: her gün spor yapıyordum, sağlıklı besleniyordum, sigarayı bırakmıştım. Şimdi dönüp bakınca sanki kendimi bebek için hazırlıyormuşum gibi geliyor. Ama ben o süreçte biraz daha kendim için yaşamak, daha zayıf, daha sağlıklı ve daha iyi hissettiğim bir dönemi özgürce geçirmek istiyordum.
Kısacası, çok karışık duygular içindeyim. Hem şükrediyorum hem de içimde bir huzursuzluk var. Bu hisleri yaşayan ya da yaşayan biriyle konuşan varsa deneyimlerini paylaşırsanız çok iyi gelir.