mrvgkdnz Öncelikle her iki doğumda illaki zorluğu vardır. Ama bana göre normal doğumun çok başka zorluğu var. Bir insanın çekebileceği acı değil. Saatlerce o sancıyı çekmek, gelip gidip açıp bakılması. Doğum anında kesiler yırtıklar. Geri dikilmesi ve herşeyi duyup hissetmek. Normal doğum deyince hala tüylerim diken diken oluyor.
Keşke o kadarla da kalsa. Birde Doğum sonrasını var ölüm gibi birşey dikişler mahvediyor, hemoroid mahvediyor. 1 ay oturamadım yatamadım. Alt taraf darma duman oluyor. Herşey mahvoluyor. Genişlemesine mi üzülesin, sürekli enfeksiyona mı. Normal doğumda sürekli enfeksiyon olması kaçınılmaz dedi doktorum. Ve daha bir sürü dezavantaj. Nereden bakarsan bak berbat kadınlığından soğuyosun . Hala o kadar pişmanım ki .
Ben hiç avantajı olduğunu zannetmiyorum. O normal doğum kolay hemen ayaklanırsn, yok vücut yenileniyor temizleniyor diyenlere asla inanmayın. Hiçbirşey eskisi gibi asla asla olmuyor.
Normal doğum iyi olabilir ama bu öncedenmiş.çünkü bekliyorlarmış yırtık kesi yokmuş.
Bidaha olsam direkt sezeryana giderim. Acı yarıştırılmaz ama ben karnımın acısını tercih ederim. Birdaha normale ne psikoljim ne de gücüm el vermez.