hildanur Arkadaşlar ben 38+2 oldum ayaklarım da şişkinlik var baya 1 haftaya yakın oldu vardı ama bügün sol ayağım bileklerim çok şişmiş sizde de varmı tansiyonum falan iyi ödem olabilir dediler bilmiyorum şişkinliğin geçmesi için buz iyi mi
Selim_Alparslan hildanur leğende buzlu suya koyuyordum ayaklarımı kuzum birde fazla tuz tüketmemeye çalış🙂
ilaybilge hildanur tansiyonunuzun takibini iyi yspın sizi korkutmak istemem ama gebelik zehirlenmesi olabiliyor
beyzzsenturkkk hildanur sadece ayaksa yürüyüşle çözülebilir ama benim ödem vücuduma yayıldı ben komple şişim
beyzzsenturkkk hildanur henüz gitmedim son ay olduğu icin hep normal deniliyor yürüyüş iyi geliyor da çocuktan fırsat kalmıyor evde ne kadar oluyorsa o kadar
hildanur beyzzsenturkkk benim ilk gebeliğim yürüyüşte yapıyorum ama çok ayakata kaldığım için herhalde çünkü yer basıncıda etkiliyormuş
hildanur Selim_Alparslan biraz buz koydum üstüne ama aynı sanki çok şişmiş bügün çok ayakata da kaldım
Selim_Alparslan hildanur evet cok ayakta kalınca oluyor tam tersi cok hareketsiz kalınca da şişiyor. Dengeli hareket etmek gerekiyor biraz yürüyüş yap sonra dinlen canım sağlıkla kucağına al inşallah 😍
Mge127 hildanur ayakta çok durma ayağının altına yastık koy arada bunu yap . Bol su iç .Doktoruna mutlaka sor . Ağrı varsa mutlaka git . Damar tıkanıklığı olabilir diye sordum bende olmuştu ama doğumdan sonra. Aniden sol bacak şişmişti falan . Ama endişelenme böyle bi durum yok bence 🙏
hildanur Selim_Alparslan çok sağol anladım dikkat edeceğim İnaşllah zaten az kaldı çok şükür inşallah sağlıkla alırız kucağımıza hepimiz 🌸
hildanur Mge127 doktora sormadım ama sağlık ocağında ve muane eden ebeler son haftada olur dedi Salı kontrolüm var söylerim tansiyon ve idrar da iyiydi çok şükür
serabis hildanur ayakların arasında bariz bir fark varsa sağlık ocağına bir görün derim endişelendirmek istemem ama preeklampsi ihtimali geldi aklıma gerekirse idrara tekrar bakarlar