guzelanne2 İlçede 30 yıllık aletle karindan kese mücadelesini kazanmışsın diye yorumladım. 😂 Evet düşebilir. Yani tüm gebeliklerde düşük riski o-bu riski var zaten. 12. haftaya kadar vücut kendisi sürekli embriyoyu testten geçiriyor. Bir anormallik bozukluk olduğunda atıyor, evet. Yani bu her gebelik için böyle. Ama şu kese meselesinde basit matematik hesabı ile içini daha da rahatlatayım. Bekle.
mesela benim 5+3 bugün. Ama benim adetim 28 günde bir.(o ultrason aletleri gebelikleri 28 günde bir adete ayarlı ve ovulasyonu 14. Gün baz alırlar. Haftanla uyumlu/uyumsuz hesabını o cihaz bu referansa göre yapar) O yüzden haftamla uyumlu gitmeli. E senin diyelim 31 günde bir ya da 32 günde bir adet olduğunda ne oluyor; sen 14. Gün değil 19. günlerde yumurtlamış oluyorsun. Yani gebeliğin başlangıç tarihi 1 hafta ileri atıyor. Cihaza göre 5 haftalık hamile görünüyorsun ama sen 5 gün geç yumurtladın ve aslında 4 haftalık hamilesin. Çünkü Sen 14. gün hamile kalamazsın. daha yumurtlamana 5 gün oluyor(19.gun) . En az 1 hafta sonra başlamış oluyor gebelik. Yani ölcümü tabiki haftanla uyumlu olmaması lazım. O yüzden “düzenlenmiş adet tarihi” diye bir tarih belirliyorlar. Sen artık o tarihi adet tarihi sayıyorsun. İlerleyen zamanlarda gerek gorurlerse adet tarihini de düzenlerler.