blnmyld Kızlar, Hamilelikte çevrede illaki duymuşsunuzdur işte çilek yiyip yüzüne dokunursan çocukta leke olur vb gibi bunun gibi daha niceleri var sizce bunlar gerçek mi yaşayan var mı ve başka ne gibi batıl inançlar var burada buluşalımm 🥰
orhismommmmmm blnmyld kız çilek doğru mu ya sürekli yiyorum ve hiç fark etmedim dokundum mu diye ya bilmıyordum
CokCahilsinKeskeOlsen blnmyld Kayınvalidem gül asermis yiyememis dalında görünce ellerini sürüp koklamis yüzüne sürmüş. Kayınbiraderimin yanakları kırmızı kırmızı, ne kadar doğru bilmiyorum ama kaynanam ona bağlıyor.
ozlm4835 blnmyld o kadar çok çilek yedim ki benim bebeğimin dudaklarının kıpkırmızı olması gerekiyor 😅🙈 ama çileği denemek için bir tanıdığımız biyerine sürmüş ve orda gerçekten çilek iz varmış
blnmyld bilgis Bu biraz tuttu bende ya ekşi yedim hep tatlıdan tiksindim ilk dönemler de doktorum kız gibi dedi tahmin etti 😆🫣
blnmyld orhismommmmmm Bende ilk bir kere yedim hiç hatırlamıyorum dokundum mu ettim mi ama şuan çileğe dokunsam hemen elimi yıkıyorum resmen psikolojimizle oynuyorlar yaa 🥲🥹
ikiemanetinannesi orhismommmmmm ilk hamilelikte aşırı çilek tükettim birşey olmadı oğlum aşırı çilek bağımlısı o kadar😍şimdi de yiyorum . Eminim o da çilek çok sevecek. Rahatça yiyin olursa da eminim bilimsel bi açıklaması vardır o lekelerin. Benim doğum lekem var 3 farklı yerde annem diyo dalak yedim tiksindim elimi karnıma sürdüm ondan oldu😅🤣kaynanam da aman ziyarete gitme gidersen de elini karnına götürme der . Neyse kş türbe vs gezme alışkanlığım yok😬😬
blnmyld orhismommmmmm Ay evet bir de o var doğumdan sonra korkutuyorlar ediyorlar falan diyorlar ben şimdi korkuyorum o zaman nolur Allah bilir 🤣🤣
blnmyld CokCahilsinKeskeOlsen ay evet o da var gülü koklayıp enseye sürmüş bir tanıdığım çocuğunun ensesinde kırmızılık varmış
CokCahilsinKeskeOlsen blnmyld Aynı şekilde akrabam olan birinin de alnında gözüne kadar leke var. Ciğere mi ne dokunmuş oraya sürmüş elini ( dediğine göre) sonuç doğum lekesi gibi ama koyu renk alnı gözü arasında lekeli doğdu.
AuraMomB Hamilelikte hiçbir batıl inanca inanmadım ama kocakarılar beni lohusa muhabbetleri ile korkutuyor. Yok evde yalnız kalma yok gece korkuturlar çocuğun donunu gece dışarı serme bilmem ne ay neler neler 🙄🙄
blnmyld AuraMomB Lohusa muhabbetleri ayrı bir boyut ya bilinç altına o kadar işliyorlar ki olmasa bile hayali oluyor bazı şeyler bende daha şimdiden o zamanlardan korkuyorm 🥲
blnmyld CokCahilsinKeskeOlsen Ciğer baya kişide leke kalmış kurban bayramında eldivensiz ete ellemeyeceğim 🤣🤣
AuraMomB blnmyld tamamen bilinç altı bence. Geçen gün konuştular akşamına sanki “geldiler”😂 ben bu tarz durumlarda çok alışkınım hayal gücüm perfect derecede geniş🙄
blnmyld ikiemanetinannesi Bir de ben hamilelikten sonra normalden daha çok hassaslaştı burnum tozlara karşı falan hapşırıyorum diyorlar ki kendini tutarak hapşır çocuk düşecek dedim yuh ama ya bence kasmaktan çocuk kasıldı içerde kasıntı olcak doğunca 🤣🤣🤣
CokCahilsinKeskeOlsen blnmyld 🤣🤣 ben hamileyken unuttum eldiveni giymeyi ciğeri keserken yüzüme sürdüm farkında olmadan elimi şükür ki iz vs olmadı. Ayy ne sorun etmiştim O zaman bu duyduklarım yüzünden 😂
blnmyld ozlm4835 Bende hiç böyle takıntı yoktu bir arkadaşım dedi işte ben çok takıntılıyım doğurdım ilk yüzüne leke var mı diye baktım falan bende o zaman başladı lanet niye söylüyorsun ben zaten takıntılıyım 🤣🤣
blnmyld CokCahilsinKeskeOlsen Ayy şükür valla belki de boşa böyle endişe ediyoruz illaki vardır bir sebebi ama insanı tedirgin ediyorlar 😏