sitaresel hastanesine göre değişen bir durum bu. burada oturup devlet hastanesi yermenin bir anlamı yok. kötü muamele olmuştur, ona bir şey demiyorum da özeldekiler de günde devlettekiler kadar hasta görse emin olun aynı şekilde davranırlar yoğunluktan. keşke daha çok hastane olsa da hastanelerin yükü azalsa. ben de devlete gidiyorum, bazen benim de kızdığım durumlar elbette oluyo ama yine de allah razı olsun diyorum. kontrolümü, takibimi yapıyorlar. tiroitim yükseldi, hemen söylediler, ilaca başlattılar. başlarından tamamen savmıyorlar yani. evet tabii ki özele göre çok daha az ilgililer, bunu kabul ediyorum. ancak zaten bu sizin için problem olacaksa adı üstünde “özel” muamele göreceğiniz yere gitmelisiniz. ben gidebildiğim kadar devlette gideceğim muayenelere. ancak mesela detaylı ultrason gibi bazı şeyleri özelde gideceğim çünkü devlette hem sıra bulmak çok zor hem de bahsettiğim o kalabalıktan ötürü bilmem ne bazılarına çok az bakıp gönderiyorlarmış. risk almak istemiyorum. doğum için de karar vermedim daha. belki ben de aynı şekilde daha “özel” bir bakım istersem ben de özelde yaparım doğumumu. bence devlet hastanelerinin en sıkıntı durumu doktor seçememe. özelde doğurursam tamamen sebebi bu olur gibi. zaten devlette randevu alıyorsun, randevuyu aldığın doktor bile bakmıyo. asistanları bakıyo. bunlar gerçekten sıkıntı, kabul ediyorum.