Srfblt bbettymom amiinn inşallahh, Rabbim bütün hamilelerin yardımcısı olsun, hepsinin kucaklarını evlatlarıyla doldursun inşallah 💜🙏🏻
myra13 bbettymom hayır öyle bir bilgi vermedi, benim boyum 1.69 ve ilk hamileliğimde 63 kg ile hamile kalıp 74 kg ile doğum yapmıştım 11 kg almıştım ama bu hamilelikte 75 kg ile hamile kaldım zaten her anlamda ilk hamileliğimden daha farklı daha zor geçiyor benim için hayırlısı inşallah bebişler vaktinde gelir
bbettymom nazifeeeeeeeeee çok değişik bir durum gerçekten bugüne kadar hiç duymamıştım böyle şetler bebişlerimiz sağlıkla tam vaktinde gelsinler inşallah💗 sizde deneyimlerinizi yazarsanız ileriki haftalarda buraya yazabilirsiniz
minikmucizem26 bbettymom 2 ay once doktorda bana cift rahimlj gibj gorunuyor rahmin demisti de bu tür rahim bozukluklari erken doğumu yada düşükler neden olurmuş.. szn de ole zannettim..ben gecen hafta detayli usgye girdim raporda cift rahimli olduğuma dair bsy demedi doktor rapordada yazmıyor ole bsy olsaydim detaylida kesin beli olmazmiydi
mdc0860 bbettymom aynı sey Bi çift demek bi kornuat iki boynuzlu demek :) tabi bunların çeşitleri var o da hsg de çıkıyor
bbettymom minikmucizem26 muhtemelen bir taraf yeteri kadar büyüyüp diğer tarafı apsorbe etmiştir küçük haftalarda görülebilen bu durum hafta büyüdükçe ultrasonda görünmüyor bazı gebeliklerde doğumda belli olduğu bile oluyormuş içinizi ferah tutun🍀
mdc0860 Benim de bikornuat uterus yani çift rahimliyim bu çift rahim demek , 16 haftadayız ikinci rahim kapandı kuculdu Ben dört senedir biliyorum keske ben de bilmeseydim de dogumda öğrenseydim gercekten😂 psikolojim mahfoldu cunku
nazifeeeeeeeeee mdc0860 Banada kalp şeklinde dediler bi taraf küçük, oraya tutunmuş vs dedi korkuttu beni biraz size ne gibi tehlikelerden bahsettiler
bbettymom mdc0860 psikolojik olarak gerçekten çok yıpratıcı bir süreç bi tarafın küçülmüş olması çok büyük şans zoru geçmişsiniz peki serviks uzunluğunuzu ölçtü mü doktorunuz?
bbettymom mdc0860 çift rahimde iki ayrı giriş oluyormuş arada perde olan rahimler varmış perdeli rahim diye geçiyormuş tıpta adını hatırlayamadım bizimki kalp şeklinde olan çift boynuzlu rahim olarak geçiyor yani dediğiniz gibi aynı şeyler değil evet hepsi rahim anomalisi ama hepsinin riski oluşabilecek komplikasyonları ve kontrolleri farklı oluyor doktorum riskli gebelik uzmanı perinatolog o çok detaylı anlatmıştı anomalileri inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi🤍
minikmucizem26 bbettymom insallah sağlıcakla ve vaktinde kucağımıza aliriz bebislerimizi🙏💙 benim önceki gebeliklerim 35 ve 37 ci haftada suyumun gelmesiyle dogurmustum..sanirim buyizden tedirginim biraz..
bbettymom minikmucizem26 diğer iki bebeğiniz sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi mi çok erken riskli haftalar değil çünkü yaşam sınırını geçmiş oluyorlar umarım iyilerdir🌸
bbettymom mdc0860 serklajı hemen mi önerdi ileride olabilir diye ihtimal olarak mı söyledi size çünkü bildiğim kadarıyla sizinki henüz gerekli kısımda değil 30 üstü iyi kabul ediliyor 25 altı riskli ama emin değilim tabiki doktorunuz daha iyi bilir
mdc0860 bbettymom evet 12.haftada önerdi ler detaylı usgde ben ihmal mi ettim bilmiyorum ama zorunlu olmadığı sürece mudahale gibi geliyor bilmiyorum