SafaMerve Elemon estagfirullah dualarn için amün ve allah razı olsun 🙂inşa kolay bir doğumumuz olur hem sizin hem bebm hem diğerlernn inş.☺🤗
SafaMerve Elemon maşallah ama normalde 300 gr daha az doğablmr ihtmali var ablamdada öyle olmştu3 bucuk dedileedi 3200 doğm Yaptı.örnmli olan o anda kolay gelmesi inş o anda Allah yardm etsn size
SafaMerve Ayazayaz ama bebeğin grammda sapmayla riskde olablr. Brnce pazarı beklemeyn ctrsiye dek bekleyn ctesi sabah jel veya fitikle başlasnlar işe normal doğumu başlatmak için. Bu arada bu kadr cok şeyi nerdn bilyrm dersrnz ebelerle aynı odalarda bulndm ünv de ve akrabalarmdan yaşıtım dr ve hemşire çok var ve aklma takılan ne gelrse dr ma sorduğum için ordan bilyrm. Bazıları direk suni veryr o belki can yakablr ama rahm ağzınn incelerek açık ası için önce jel ve sonra fitil koydularsa suni sancı sonrası normal doğum kokay oluyr bebek iri değilse yönü ters değilse yada çatı uymsz değilse. Önemli olan rahm ağzınn açılması o zamana kadr geçen süreç olması gereken şeyler. Doğumda ıkınması daha zormş sonçta doğal süreç sonrası o itme kuvveti için ordada kabz olmşsn gibi ıknmak lazmş tuvaletn geldi diye duraksayanlar okuyrmş ama o aslnda bebekmş. İnş Allah nasbeder de normal doğum yaparız günahlarmz da silnir .
Ayazayaz SafaMerve sezeryan Doğum yapanların günahları silinmiyormu bana göre annenin diretmesi değilde bebeğin ve annenin sağlığı daha önde gelir benim bilgilerime görede 40. Hafta çok riskli bir hafta doktor dinlenmeli ki iri bebek denilmiş 200+200- sapma olabiliyor riske atmak ne derece doğru
YagmurDaskn SafaMerve Valla bilmiyorum kaç postta okudum öyle yapın diyordu bende ondan öyle dedim 😂😂😂 bildiğimden değil yani. Sanırım göğüsleri ovup sıktığında süt geliyor süt gelmesi de doğumu tetikliyor
Bebegimbenim Elemon Ultrasonların kilo konusunda yanılma payları var doğuma gireceğim gün 3’e yakın dendi bana 2200 doğdu herkesede oluyomuş. Bebeğin ve kendin için en doğru kararı sen vereceksin sağsalim kucağına alırsın inşallah
Elemon Bebegimbenim bende hep o ümitle normal düşünüyorum canım diyorum inşallah kilosu biraz azdır . Çok teşekkür ederim moral verdin fazlasıyla 🙏🏽
Elemon Senaamomm doktor sezeryan önermiyor canım normal de demiyor ilk normal deneyelim diyor ben anlamadım ki.
Elemon Ayazayaz canım riske atmak asla istemiyorum ama 4.500 doğuranları duyunca benim 4.100 yaparım diyorum. Bilmiyorum neden güveniyorum bu kadar . İlk gebeliğim. Sen hiç kötü bir örnek duydun mu iri bebekte
Ayazayaz Elemon Almanya gibi ülkeler de normal Doğum çok desteklemiyor die sakatlık oranı yüksek Doğum komplikasyonları oluyor yani şakın 4.500,5 doğuranlara bakma belki onlar şanslıydılar sen öyle olmazsın benim ablam 2. Çocuğunda tain dolayısıyla kötü bir yerde yaşıyordu 4.100 gram doğurdu çok şükür bebekte sıkıntı Yok ama ablam maf olmuştu 3. De doğurdu ama ben 2. De maf oldum o sezeryan olmalıydı diyor anlıyorum seni çok istiyorsun bende ilk gebeliğimde çok istemiştim genital siğil den dolayı sezeryan doğurmuştum ama doktora sancım başlasın sonra geleyim çok merak ediyorum o sancıyı demiştim oda bebeğinin hayatını riske atmak istiyorsan öyle yap demişti bende tabikide hayır demiştim şimdi iyiki sezeryan olmuşum diyorum
Elemon Ayazayaz ya canım gerçekten mi ? Ben hiç öyle düşünmemiştim. Valla çok korkuyorum ama neden olmasın diyorum bilmiyorum ne olacak. Ebeler de diyor riske atma ama doğuran da var diyor . Senin ablan neden maf oldu canım
Ayazayaz Elemon bebek iri olduğu için çok fazla zorlanıyorsun Canım ve alt tarafın çok yırtılıyor sen onun bunun lafını dinleme bak gerçekten doktor ne diyorsa odur bak ebelerde riske atma demiş doktor normal deneyelim demiş yazmışsın ne gerek var okadar sancı çekip sonra sezeryana alınmaya paşa paşa hazırlığını yap sezeryanına git yeterki bebeğine sağlıkla kavuş
Ayazayaz Elemon biz 8 kardeşiz 6 kız 2 erkek yengeler ablalar var yarısı Normal yarısı sezeryan valla normal doğuranlar sezeryanı tavsiye ediyorlar 🤷🏼♀️
Elemon Ayazayaz canım doktor diyor ki zaten epizyo olacak diyor , dikişlerin vs. Ama beni korkutan dikişten çok bebeğin omuz takılma riski. İlk gebeliğim tecrübesizim. Ikınmak dahi bilmiyorum. Napacağım konusunda hiç bir bilgin yk