elifbayraktar07 Devlet hastanesinde doğum yapmayı düşünüyorum ama kafama takılan bi kaç soru var devlet hastanesinde doğum yapan veya bilgisi olan var mı acaba ? İlk sancılanıp doğum haneye gidene kadar eşimiz yanımızda olabilir mi
Mommce elifbayraktar07 konya şehir Hastanesi’nde önce acilden giriyorsun muayene yapıyorlar doğum başladıysa yukarıya doğumhaneye alıyorlar sonra eşini çağırıyorlar doğuma kadar yanında duruyor hep yanında kaliyor sonra doğum yaparken çıkarıyorlar . doğumdan sonra doğumhanede gözetim altında tutuyorlar 1 2 saat o zamanda yine eşini yanına alıyorlar. Sonra yukarıda servise çıkardıktan sonra almıyorlar eşini. Şehir hastaneleri genelde aynı olur mu bilmiyorum ama benim dogumumda eşim hep yanımdaydı. Hastane de ebe egitimi veriliyor emzirme eğitiminin yanında onlara sorabilirsin canım.
fatma102 elifbayraktar07 devlet Hastanesiydi doğumhanede isteseydim eşimi alırlardı doguruncaya kadar daha sonra odaya çıkarınca almıyorlar görüş saatleri disinda..normal olacaksa yanınızda naçizane fikrim eşim yok diye sitres yapan biri olarak çok yakınınız bir kadın olursa daha iyi olur sizin için eşimin doğuma girmediğine sevinmiştim doğumdan sonra benim düşüncem bu yönde 🤗
elifbayraktar07 Yazmelegi_ ilk sancılanıp hastaneye gidiyoruz ya o anlarda yanımızda olabiliyorlar mı diye merak ediyorum açıkçası doğumdan sonra refakatçi olarak kalamıyorlarmış zaten
Yazmelegi_ elifbayraktar07 sancilanip hastaneye gittiğinizde acilden giris yaparsanız sizi kadın doğum acil muayenesine alırlar,oraya da eşinizi almıyorlar muayene edip sizi içeri gönderirler. Eşinize kapıdan biri haber eder sonra eşinizi bekleme salonuna alırlar
twobabysmothertobe elifbayraktar07 Sancınızı nerede çektiğinize bağlı olarak değişir. Bazı hastanelerde devlette olsa tek kişilik odalar var doğumhane aynı katta be sancınızı kendi odanızda çekerken yanınızda refekatçi olarak eşinize müsade edebilirler. Ama çoğu yerde sancı takibini doğumhanedeki travay odalarında yapıyorlar doğumhane içinde olduğu içinde kesinlikle erkek almıyorlar. Zaten genel olarak çoğu yerde babalara ziyaret saatleri dışında da servislerde bulunmalarına izin vermiyorlar 🤦🏼♀️ hastaneye danışmakta fayda var
elifbayraktar07 Mommce direk içinde bulunan hemşireden bilgi almam daha doğru olucak sanırım gebelik okulu var oraya gidip orda da sorabilirim aslında
elifbayraktar07 fatma102 elimi almazlarsa ablam yanımda olur diye düşünüyorum zaten ama yine de tedirginim biraz bi yandan doğuma gidene kadar yanımda olsun istiyorum bi yandan dayanamaz diye düşünüyorum
semahayall elifbayraktar07 devlet hastaneleri erkek almıyor içeri asla , şehir fark etmez , mahremiyet açısından erkek alınmıyor
fatma102 elifbayraktar07 doğum yapmış dirayetli biri yanında olmalı bence eş dayanamaz 😅😅 benden sana tavsiye en azından ilk ağrı zamanı eşin olur sıklasinca başka biri 🤗
Havin49_ elifbayraktar07 orayı bilmiyorum ama ben İstanbuldayım Zeynep kamil hastanesi var ben kendim hiç şahit olmadım çünkü milletin bahsettiği odada bende kalıyordum ikisi normal doğumu bekliyordu benle bi kadın da sezeryan sırası bekliyorduk özel oda fln yoktu kocalrı gelsin diye zaten diğerleri asla izin vermiyor
Bumah Havin49_ kuz 6 ay once dogurdum tek kisilik oda verdiler eşimle beraberdim dus falan vardi dogum aninda 10 15 dk cikardilar dogurdum hemen aldilar yanima 2 saate yakin bebek ben esim kaldik 6 ay once dogurdum
Havin49_ Bumah bilmiyorum valal canım biz bi odada 4 kişiydik biz iki kişi sezeryan sırası belliyorduk onlarda sancı çekiyorlardı ikisine bir pilates topu vermişlerdi benim sezeryan oldugu için zaten giremezdi
elifbayraktar07 Bumah doğumhaneeye değil de ilk yatış yapılıp sancı çekerken filan yanımda olsun istiyorum ki görsün kolay meydana gelmediğini anlasın
Bumah elifbayraktar07 dogumhanede yapilmiyo zaten herkesin odasi oluyo o odada doguruyosun esim valla degerimi anladi hep diyo ki cok cektin bana da diyodu ki o esnada keske ben ceksem acisini🤣
Melike3506 elifbayraktar07 Ankara Etlik şehir hastanesinde doğum anına kadar refakatçi yanında kalıyor eşini seçersen refakatçi eşinde kalıyor yani sancı çekerken falan doğum zamanı çıkarıyorlar dışarı doğumdan sonra tekrar yanına gelebiliyor bence hastaneye sorarak bilgi alabilirsin ben gebe okuluna gittim ebeler bu şekilde anlattılar daha doğum yapmadım
elifbayraktar07 Melike3506 bende daha doğum yapmadım da ilk gebeliğim hem çok heyecanlıyım hem çok tedirginim o yüzden kafama allak Bulak oldu gebelik okuluna gidicem ama sormak için öğrenmek için