semanur_1008
ikinciye hamileyim, Allah nasip ederse aralarında tam üç yaş olacak. Size güzel şeyler söylemek isterim; eğer Allah o canı sizin karnınıza koyduysa, onun kolaylığını da verir. Hiçbir şey sebepsiz değildir.
Benimle ağabeyim arasında 14 ay var; annem, ağabeyim henüz beş aylıkken bana hamile kalmış. ‘İkizim’ desem daha doğru olur. Ağabeyim çok ağlayan, çok hasta olan, zor bir bebekmiş; sabahlara kadar sebepsiz yere ağlarmış. Hatta çok ağladığı için doktora götürürlermiş. Annem; ağabeyim çok ağladığı ve durmadığı için beni emzirip altımı değiştirdikten sonra beşiğe bırakırmış, benim hiç sesim çıkmazmış. Annem her zaman, ‘Hep ağabeyinle ilgilendim, hep ona baktım,’ der.
Bir çocuk yaramaz ve zor oluyorsa, diğerinin kolay olacağını söylerler. Belki de şu an karnınızda Allah’ın salih veya saliha bir kulunu taşıyorsunuz; unutmayın ki onun dünyaya gelişinin bir amacı var. Allah hiçbir şeyi boşuna yaratmaz. Sakın isyan etmeyin, aksine çok şükredin. Tabii ki işimiz kolay değil; ben bir çocuğu büyütene kadar tabiri caizse canım çıktı, şu an iki buçuk yaşında ve insanın ömründen ömür gidiyor. Bana, ‘Çocuğun çok zor, nasıl ikinciyi istiyorsun?’ diye kızıyorlar. Ben ise kalabalık bir ailem olsun istiyorum ve bu zorlukların geçeceğini biliyorum. Sağlıklı ve hayırlı evlat olsunlar, insan bu tatlı yorgunlukları zamanla unutur.
Sakın içinize korku girmesin, bebeğiniz olacağı için mutlu olun. Süt konusunda da üzülmeyin; herkes rızkı kadarını tüketebilir. Siz çok iyi bir annesiniz."