pnr54e 31. hafta da çok hafif sizin gibi sancılarım çıktı ben yalancı kasılmalar sanmıştım doktoruma mesaj atmıştım akşam 9 gibi oda bana hastaneye gidip nst çekmemi istemişti hafif çıkmıştı doktorum da tam o sıra doğum için hastaneye gelmiş alttan muayene yaptı açıklık yok dedi merak etme doğum olmaz dedi ve eve gönderdi 33. hafta olduğum gün akşama kadar sancılarım vardı daha doğrusu ben yine yalancı sancı sandım kasılmalar oluyor artık sona geldim falan diyordum dayanıyordum ama gece 12 oldu ve uyuyamadım artarak sancılar oldu hastaneye gittik ve ebe o sıra 40 üstü sancı kabul ediyoruz altı çıkarsa hafif bir şey olmaz geçen geldiğinde 40 ı geçmemişti hafif düzeydi çıkmıştı diyerek konuşuyordu tam o sıra nst de sancım 80-90-100 olarak çıktı o an bende hissediyordum ama dayanıyordum sanki regl sancısı gibi gelip gidiyordu ebe heöen doktorumu aradı gece 1:30 gibi bir şeydi saat doktorum heöen açıklık kontrolü ve ciğer geliştirici iğne yapmalarını hastaneye yatışımı istemiş açıklık yoktu erken doğum olursa diye iğne de yapıldı bir kaç gün kaldım ben hastane de 4. gün sancılarım aynıydı doktor geldi odama açıklığına bakalım gel hadi dedi doğumhaneye gittim çatala çıktım baktığında bu sefer rahim ağız kısalığı olmuş ama çok değil biraz bu doğumu başlatmaz heöen merak etme sancıların güçlü olduğu için olmuştur dedi ilaçlar vs derken ben artık eve gitmek istediğimi söyledim göndermek istemedi ama sürekli açıklık kontrolü yapınca her gün psikolojim bozuldu kasıyordum kendimi çok çünkü imza atıp gönderdi eve ama eve gidersen sürekli yat dinlen ve bol su iç ayakta kalma 10 dk en fazla hep yat ve ayaklarını uzat dedi ilaçlar vs hastane de serum ve ilaç veriyorlardı hap onu da ben çıkınca kestiler 34. hafta da gittiğim de sancım azalmıştı çok az yüksek çıktı 1-2 yerde sonrası hep düşüktü 35. hafta da gittiğim de sancım hiç çıkmadı ve rahim ağız kısalığı aynı duruyordu daha da kısalmamoştı yani doktorum bana 2 hafta daha dayan sonra zaten doğum haftan olur demişti o gün biraz tansiyonum yüksek çıkmıştı evde ölç ona göre ilaç başlayalım demişti o gün çok fazla yüksek çıktı hiç düşmedi not aldım hepsini akşam doktoruma attım görünce mesajımı hemen beni aradı acil hastaneye gidip ölçüm yaptırmamı istedi orda yine yüksek çıktı nst yaptılar sancım çıkmadı ama tansiyon fazla yüksek olunca ebe doktora haber vermiş oda heöen hastaneye gelip acil sezeryana aldı 35. haftam da doğum yaptım yani sancılarım azaldı kurtuldum derken tansiyonum çıkmıştı sizde evde dinlenin bol su için inşallah azalır sancılarınız ağır bir iş yapmayın hep dinlenin ayaklarınız uzatıp