yigithanleyla
Merhaba, sağlıkla kavuşup büyütün.
20+2 de detaylı ultrasonda, tesadüfen rahim ağzımın 4 mme indiği ve 2 cm açılmam olduğu fark edildi, özelde takipliydim doktorumun önerisiyle uzun süre yatış ve erken doğumun kesin olması sebebiyle şehir hastanesine sevk edildim. Oraya varana kadar Yarım saat içerisinde açıklığım artmış, kesem vajene dayanmıştı. Gebeliğimin sonlandırılması gerektiğini, servikal yetmezliğin böyle birşey olduğunu ancak sonraki gebeliklerimde erken dikiş atılarak sağlıkla kavuşabileceğimi söylediler.
Serklaj atılmasının çok zor olduğunu, atılırken kesemin delinme ihtimalinin çok yüksek olduğunu ve doğumun o anda gerçekleşebileceğini ya da atılmadan bekleyerek her durumda doğumun 24-48 saat içinde kendiliğinden gerçekleşip gebeliğin kendiliğinden sonlanacağını söylediler.
Ben ne olursa olsun kızımın bi şansı olmasını istediğim için serklaj atılması için yalvardım ve riskleri de kabul ettim, atılması için bile hiç umut yoktu ancak serklaj sırasında kesenin kendiliğinden geri çekildiğini fark ettiler, inanamadı doktor.
Nitekim umulanın çok ötesinde bir şekşlde başarı ile atılabildi, 5 hafta kadar serklaj bebeğimi içerde tuttu ancak sonrasında enfeksiyonum çok ilerlediği için doğumdan başka seçenek kalmadı ve 25+2 de kızım doğdu. Hiç umut vermemişlerdi ama 150 yorucu gün sonunda sağlıkla kavuştuk çünkü nasibi varmış 🙏🏻
Şu an düzeltilmiş 15 aylık.
Hiçbir şeyi kontrol edemiyoruz ancak o anda o koşullarda en doğru kararı vermeye çalışıyoruz, o kadar. Umulur ki, Allah umduğumuzun bile çok çok çok ötesinde hayır, güzellik,kolaylık ve sağlık nasip etsin.
Siz bizim yaşadığımız zorlukları görmeden sağlıkla kavuşun🙏🏻